Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014

Εγκεφαλική Αρχή ΤέλουςΜε τον ίδιο τίτλο που ξεκίνησε εδώ όλο αυτό το ζήτημα, θα σταματήσει (;;) και τώρα με αυτό το κείμενο, έπειτα από 3 περίπου έτη παρουσίας σε αυτόν εδώ τον χώρο.Όπως είχε ειπωθεί και συντηρήθηκε, γράφτηκαν οι λόγοι, οι τρόποι και οι μέθοδοι για μια πιο γρήγορη και σταθερή εξέλιξη των ατόμων που προσεκτικά θα διάβασαν και θα μελέτησαν με σημειώσεις αλλά και εσωτερικό διάλογο. Κρατήθηκε πιστά, όσο περισσότερο γίνεται σε αυτό εδώ το επίπεδο, ο κορμός του κάθε θέματος, χωρίς να μπλέκει πολύ τα πράγματα, δίνοντας έτσι μόνο την κεντρική ουσία, για να μπορεί ο καθένας από μόνος του να κάνει την δική του έρευνα πάνω σε αυτά τα "frames" που γράφτηκαν.Με την Νέα Εγκεφαλική Αρχή, δόθηκε πρωτίστως, ένας τρόπος και μία ουσία, σε νέες αρχές και αξίες που μπορεί κάποιος να τοποθετήσει στην καθημερινότητά του και να δουλέψει πάνω σε αυτές για να είναι δυνατόν μετά από κάποιες δεκαετίες να δει τα σπουδαία και να δρα γι αυτά.Όλα τα κείμενα τα οποία δόθηκαν, γράφτηκαν με κόπο, ανεξαρτήτως αν πειράζουν ή ενοχλούν κάποιους. Οι φιλοσοφίες είναι πολλές και όλα τα δάκτυλα του χεριού δεν είναι ίδια. Ο καθένας προσπαθεί να προχωρήσει στο δικό του χωράφι και αυτά που ο ίδιος έσπειρε θα θερίσει. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους μας και θα πρέπει να είμαστε πάνω από όλα Λογικοί και υπομονετικοί με τους δίπλα μας.Η εξέλιξη για την οποία σχεδόν όλα τα κείμενα μιλούσαν, είναι το πιο σπουδαίο Θέμα στον κώδικα αξιών που έχει παρουσιαστεί εδώ σε αυτό τον χώρο. Αυτό γιατί, αν ο καθένας από εμάς κατανοήσει ότι το "ένα Χ πιο πάνω" και η μία επιτυχία και νίκη σε ένα θέμα, μας φέρνει ολοένα και πιο κοντά στο να μάθουμε εμάς και να ανακαλύψουμε και άλλα κλειστά εγκεφαλικά δωμάτια και δυνατότητες τις οποίες εμείς είχαμε, αλλά δεν ξέραμε που βρίσκονταν μέσα στον πολύπλοκο Νου μας.
Όσοι έχουν παρακολουθήσει προσεκτικά, ένα - ένα τα κεφάλαια από την αρχή μέχρι εδώ, μπορούν κάλλιστα να έχουν καταγράψει ένα μεγάλο αριθμό σελίδων, εάν αυτοί όμως έχουν παρατηρήσει τον κορμό και την ουσία όλων όσων έχουν ειπωθεί. Αυτός είναι εξάλλου ο σκοπός. Εάν κάποιος απλά διαβάζει και σχολιάζει χωρίς να έχει κατανοήσει το τι γράφτηκε, κάτω από ποιες συνθήκες και χωρίς να γνωρίζει τον τρόπο, απλά παίρνει ένα + σε γνώσεις, σε απόψεις και +1 σε εμπειρία και εικόνες.Όμως, όλα αυτά δε θα τον οδηγήσουν κάπου. Θα τον προχωρήσουν μέχρι ένα σημείο και μετά δε θα υπάρξει κάτι άλλο να πατήσει. Γιατί όταν κάτι το πιάνουμε από την αρχή και βλέπουμε ότι αυτό έχει ουσία και οδηγεί κάπου, θα πρέπει να εργαζόμαστε μεθοδικά και να προχωράμε βήμα - βήμα από τα βασικά, να οργανωνόμαστε και να είμαστε συγκροτημένοι και πειθαρχημένοι στον τρόπο με τον οποίο επεξεργαζόμαστε όλους τους κορμούς τους οποίους εντοπίζουμε σε κάθε θέμα ξεχωριστά.Η δική μου μικρή συμβουλή, είναι να εντοπίσει κάποιος τις ακολουθίες και τις συνέχειες των αραιωμένων μεταξύ τους θεμάτων χρονικά, καθώς και να αναρωτηθεί γιατί υπήρχε αυτή η καθυστέρηση μεταξύ των "φακέλων - θεμάτων" για ένα μεγαλύτερο Θέμα. Όπως επίσης να αναρωτηθεί γιατί μετά από κάποιους μήνες κάτι το οποίο ήταν Χ, έγινε Ψ και είναι σίγουρα "αντίθετο", από το προηγούμενο.Μέσα από όλα τα παραπάνω, κάποιος θα καταλάβει και το Νόημα όλων όσων δίνονται. Δεν έχει καμία σχέση η δυσκολία των θεμάτων. Διότι τα Θέματα είναι απλά. Είναι η Λογική. Αυτό που θα πρέπει να κοιτάξει κάποιος πέρα από τα γράμματα, δόθηκε πιο πάνω. Όλα είναι συγκεκριμένα και δίνουν τρόπους και εικόνες.Άρα, δε χρειάζεται κάποιος να δυσκολεύει τον εαυτό του διαβάζοντας ότι βλέπει εδώ, αλλά στην ουσία μέσα από όλα αυτά, καλείται να φτιάξει τον ΤΡΟΠΟ και το δικό του σύστημα εργασίας, σκέψεως και να δομήσει όπως αυτός επιθυμεί τον δικό του Νου. Ο χώρος εργασίας μας είναι αυτός, είναι ο εγκέφαλός μας και πρέπει να τον διακοσμήσει ο καθένας με τα δικά του στοιχεία.Αυτό που θα πρέπει όμως να κρατήσει είναι ο κώδικας αξιών και αρχών μα πάνω από όλα είναι ο Κορμός των συστημάτων, η Ουδετερότητα των Νοημάτων και των Νόμων και να κρατιέται σε μία ανισόρροπη - ισορροπία Λογικής.


Με όλα τα παραπάνω, θα πω ότι εδώ γίνεται μία παύση, για να μη πω κλείσιμο γιατί ο καιρός αλλάζει γρήγορα, αυτού του χώρου. Διότι οι καταστάσεις και η καθημερινότητα απαιτεί άλλες εργασίες, σημαντικότερες που θα οδηγήσουν σε ακόμα ταχύτερη και πιο σταθερή εξέλιξη.


Όμως, για όλους όσους αληθινά θέλουν να ασχοληθούν ή ασχολούνται ακόμα με όλα όσα γράφονται εδώ και θέλουν να κρατήσουν επαφή, το προσωπικό μου e-mail είναι αυτό το οποίο αναγράφεται στην προσωπική σελίδα στο facebook. Μπορεί ο καθένας να αφήσει μήνυμα στο προφίλ εκεί ή να γράψει οτιδήποτε αυτός θελήσει σε mail.


Το παρόν blog, έχει σχεδιαστεί έτσι και έχει δοθεί με τρόπο όπου όλα αυτά που γράφτηκαν είναι ικανά να δώσουν σε εμάς που προσπαθούμε και θα προσπαθήσουμε και στο μέλλον για την Εξέλιξη της Λογικής σε όλα, την Αρχή για να γίνουμε καλύτεροι στο παιχνίδι της ΑΩ Ανοδικής Ροής.


Ακολουθεί κατατοπιστικό βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=gDadfh0ZdBM
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου