Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013

Δωμάτιο 3 Χ 3

Ξεκινώντας για το κάθε τι, είτε το πεις Εγκεφαλική Αρχή, είτε το πεις "το παράτησα και το ξαναέπιασα", ή οτιδήποτε άλλο θελήσει ο καθένας από εμάς, πολλές φορές, εάν όχι πάντα, ενώ ξεκινάμε κάτι και καταπιανόμαστε με αυτό σε βαθμό περιέργειας, αφού θαυμάσουμε, μετά το παρατάμε χωρίς να το κλείσουμε καν.


Αυτό εδώ το κείμενο έχει να κάνει με το κλείσιμο πραγμάτων, κεφαλαίων και Θεμάτων τα οποία όλοι μας έχουμε αφήσει να αιωρούνται και να πιάνουν χώρο και διάστημα μέσα στα εγκεφαλικά δωμάτιά μας.


Καταρχήν θα πρέπει να διορθώσει ο καθένας μας αυτό το default στοιχείο το οποίο έχει κάτσει, έχει στερεοποιηθεί και ο Νους μας έχει δεχθεί αναγκαστικά ως συμβατό με το όλο σύστημά μας. Δηλαδή το να έχουμε πάντα άχρηστα κομμάτια, παρατημένα χωρίς κάποια τακτοποίηση Θέματα και συμβάντα χωρίς λύσεις μέσα σε δωμάτια τα οποία και πιάνουν χώρο αλλά και δημιουργούν κάποια κολλήματα τα οποία εμποδίζουν τον εγκέφαλο να προχωρήσει ακόμα πιο γρήγορα γιατί τοποθετούνται επιπλέον εμπόδια που δεν χρειάζονται.Λειτουργούν όλα αυτά δηλαδή, όπως ακριβώς τα αρχεία τα οποία δεν έχουν καμία χρησιμότητα στον υπολογιστή και ενώ ο άνθρωπος έχει σταματήσει να ενδιαφέρεται γι αυτά, εμποδίζουν άλλες λειτουργίες με τις οποίες έχει καταπιαστεί ως εξής. Πρώτον, γιατί πολλές νέες ασχολίες μπορεί να χρειαστούν πόρους από τις παλαιότερες για συνεργασία προς εξέλιξη και δεύτερον, γιατί σε κάποιες περιπτώσεις, όταν τις παρατάει κάποιος, μπορεί να τις παρατήσει σε σημείο με λανθασμένη εντύπωση, ασύμβατη με το όλο σύστημα που θα οδηγήσει σε αδιέξοδο την νέα ασχολία με την οποία καταπιάνεται ο καθένας από εμάς.Το κάθε ζήτημα ξεκινά από τον Θαυμασμό τον οποίο έχει ο καθένας από εμάς προς τον Ήλιο Νόησης με τον οποίο θέλει να κινήσει τον εαυτό του. Ο Θαυμασμός είναι το καύσιμο το οποίο κινεί την θέληση για ένωση με το Αρχέτυπο. Καθώς προχωράει το σύστημα ενώσεως τότε ξεκινά και η περιέργεια να μεγαλώνει στον άνθρωπο για όλα τα καινούργια που μαθαίνει και θα χρειαστεί να πειραματιστεί λόγω του ότι τρέφεται με τις νέες γνώσεις που του δίνονται.Το σύστημα αυτό κυλάει γρήγορα, γιατί αμέσως έρχονται τα πρώτα test και σταυροδρόμια, μόνο και μόνο επειδή εμείς σαν άνθρωποι προτιμάμε τον γρήγορο δρόμο της εκμάθησης και όχι τον δρόμο της υπομονής αλλά και της σταθερότητας. Αυτό φέρνει τον άνθρωπο στην ψυχολογική θέση του να ξεμείνει από περιέργεια και θαυμασμό και να αναγκάζεται να σταματά την εκμάθηση ή με το ζόρι να συνεχίζει χωρίς κάποια ιδιαίτερη ουσία.Όλο αυτό οδηγεί στο να αφήνονται ατακτοποίητες εκκρεμότητες για τον καθέναν από εμάς, χωρίς να τις έχουμε φτάσει σε ένα επίπεδο κλεισίματος, έτσι ώστε να μην βρίσκονται εμπόδια σε καμία άλλη δραστηριότητά μας. Δείχνει το ατακτοποίητο του χαρακτήρα που έχει ο καθένας από εμάς και το σύστημα του γρήγορου χτυπήματος και της φυγής , το αντάρτικο. Αυτά θα πρέπει να εξαλειφθούν γρήγορα από όλα τα συμβατά συστήματα του εγκεφάλου μας, γιατί θα πρέπει να ανεβαίνουν όλα σταθερά και ανοδικά.


Γι αυτό τον λόγο θα πρέπει ο καθένας να βρεθεί στην θέση να κατανοήσει πως δεν χρειάζεται βιασύνη σε ότι κάνει για να διατηρηθεί το σωστό του Θαυμασμού, της Παρατήρησης και της Δημιουργικής περιέργειας. Αυτό γίνεται μόνο όταν στην ΑΡΧΗ, κατανοήσει ο καθένας από εμάς ΠΛΗΡΩΣ τους λόγους για τους οποίους θαυμάζει έναν Ήλιο Νόησης και θέλει για ένα συγκεκριμένο Θέμα να ενωθεί με το κομμάτι του, αλλά και σε τακτά χρονικά διαστήματα όπου θα επαναλαμβάνει τους λόγους αυτούς ξανά και ξανά με το ίδιος Δέος όπως στην Αρχή για να φέρνει τον εαυτό του στην Ψυχολογική θέση να ανανεώνει τον Θαυμασμό για την Μάθηση.Από την στιγμή που πάντα θα έχει ανανεωμένο το Ηθικό του για να συνεχίσει να λαμβάνει τις Γνώσεις από το κάθε θέμα με το οποίο καταπιάνεται θα πρέπει να το φτάνει σε ένα σημείο κλεισίματος, επιπέδου μεγάλου γράμματος Λογικής, ΑΙΟΝ, και όχι σε σημείο μικρού ΑΙΟΝ με γράμμα ενδιάμεσο σε Λογικό χρόνο για να μην δημιουργηθεί σύγχυση στο συμπέρασμα της Ροής ΩΑ που θα βγάλει ο άνθρωπος. Αυτό γίνεται πάντα όταν έρθουν οι αναβαθμίσεις σε επίπεδο Γνώσης, με συγκεκριμένο ΤΙΤΛΟ ΘΕΜΑΤΟΣ, όπως "ΝΕΑ ΝΙΚΗ", ή "ΑΡΧΗ ΣΤΟ Χ" , και όχι σε τίτλο θέματος όπως "ΚΑΤΙ ΣΕ ΝΙΚΗ" , ή "ΕΝΑ Χ ΑΝΩ".Σε ποιο απλά λόγια, θα μπορούσε να πει κάποιος , ότι η αναβάθμιση σε Θέμα, έρχεται όταν ο ίδιος ο άνθρωπος παρατηρεί ότι μετά από σειρά δυσκολιών και μικρής ταχύτητας ροής, έρχεται κάποιο άνοιγμα με αστραπιαίους ρυθμούς, γρηγορότερα, αλλά και πολλά καινούργια Θέματα μαζί για να συμπληρώσουν κάτι ΝΕΟ στο παζλ του Θέματος. Τότε μπορεί να το κλείσει το Θέμα, κάνοντας μια παύση όχι για μεγάλο χρονικό διάστημα όμως, γιατί αυτό θα φέρει άλλα προβλήματα, όπως κάποιες μικρές ΑΙΟΝ λογικές κάτω, ανάγκη για Χρονική επανάληψη σε μικρά ζητήματα κ.α , αλλά να το αφήσει για να συνεχίσει στρατηγικά την άνοδό του. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να έχει ήδη μελετήσει την επόμενη κίνησή του σε άλλον Ήλιο Νόησης όπου ο ίδιος θα πιστεύει πως το πρώτο κλείσιμο θα είναι αναγκαίο για μια γρηγορότερη άνοδο στο δεύτερο θέμα με το οποίο καταπιάνεται.


Κλείνω κάτι, σημαίνει πως τακτοποιώ πρώτα το εσωτερικό μου σύστημα ως Νους σωστός σε Όλα, τακτοποιημένος με το κάθε μου ζήτημα, στρατηγικά σωστός ως προς την επιλογή των ενώσεών μου, το οποίο δείχνει αυτογνωσία. Πολλές δουλειές ταυτόχρονες δηλαδή όπου ο καθένας από εμάς θα πρέπει να προγραμματίσει για να φέρει εις πέρας με σωστή ταχύτητα και όχι βιασύνη. Δουλειές οι οποίες αν γίνουν μία φορά σωστά, μετά η συνεχής ροή θα φέρνει ολοένα και γρηγορότερα αποτελέσματα ανόδου και επιτυχίας.


Όλα τα συστήματα χρειάζονται παύση και επανεκκίνηση αφού έχουν συμπληρωθεί άλλα αναγκαία κομμάτια διπλανά. Έτσι στο συνολικό του, όλο το σύστημα του εσωτερικού μας Σύμπαντος θα βρίσκεται ολοένα και σε καλύτερη Χρονική Θέση, απλωμένο καλύτερα και πιο ομοιόμορφα στον χώρο.
Το κλείσιμο του Θέματος είναι Λόγος, και ο Λόγος είναι η Νο1 των δυνάμεων, είτε σε επίπεδο χτισίματος Χαρακτήρα είτε σαν δύναμη άνωθεν για άλλες πράξεις. Με τον Λόγο ξεκινάς κάτι με τον Λόγο το κλείνεις , με τον Λόγο Θαυμάζεις και με τον Λόγο το εξελίσσεις.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου