Κυριακή, 19 Μαΐου 2013

Νερό Πηγής , Νερό Ζωής


Σημειώνω πως καθ' όλη την διάρκεια που γράφονται σε αυτό το blog θέματα και εργαλεία για κάθε πτυχή ενός κομματιού που ο καθένας από εμάς μπορεί να έρθει αντιμέτωπος με αυτό ως προς την εξέλιξή του , εννοείται πως κάθε ώρα και στιγμή , κάθε δευτερόλεπτο υπάρχει νέα ξεκλείδωμα και νέα θέση ως προς την σχέση αυτής της Επικής μάχης που κρατάει όχι δεκαετίες αλλά χιλιετίες (με τον όρο της Εξέλιξης τα έτη).


Αυτό μας οδηγεί στο να αρχίζουμε να κατανοούμε θέματα με βάση την δική μας λογική ως αρχή και μετά αναλόγως τις αλλοιώσεις που έχουμε [γιατί και πολύς κόσμος θέλει δε θέλει είναι μέσα σε καλούπια (θεωρίες κλπ)] βγάζουμε κάποια επιφανειακά πάντα συμπεράσματα και μετά ως προς αυτόν τον δρόμο που χαράξαμε ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ , ακόμα και αν είμαστε επηρεασμένοι , κινείται το θέμα , γιατί εμείς το πιέζουμε προς τα εκεί.


Το όλο σύστημα έχει να κάνει με την κατανόηση των πραγμάτων και την παρατήρησή τους από την στιγμή της κάθε γεννήσεώς μας ως προς την σχέση μας με θέματα και αντικείμενα. Όλα είναι άξια παρατήρησης και εκμαίευσης των αποτελεσμάτων ως προς τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά μας στα επίπεδα του Πνεύματος και Ψυχής.


Με αυτό εννοείται πως ο καθένας από εμάς θα πρέπει να ξεκινήσει να γνωρίζει τι εστί ο Νόμος πάνω στον οποίο αυτός εξελίσσεται και θέλει να περιπλανηθεί για να εκμεταλλευτεί έπειτα τους καρπούς του.


Εάν κάποιος καθίσει και ξεκινήσει να αναρωτιέται τι μπορεί να είναι η Ηθική και οι Αξίες τις οποίες εμείς σαν άνθρωποι έχουμε ως "default" (όχι όλοι) , στους χαρακτήρες μας , τότε κάποια στιγμή θα φτάσει στο εξής....ορισμό ας πούμε. Καθώς όλοι οι Νόμοι έχουν ΙΣΧΥ σε όλα τα επίπεδα ανεξαρτήτως Νοητικής Θέσης , όταν όμως αυτοί πέφτουν χαμηλότερα , αυτό δε σημαίνει πως η Λογική του Νόμου δεν αλλάζει σκαλί. Αντιθέτως , άλλο είναι η Ισχύς και άλλο η Λογική σημασία του εκάστοτε Νόμου.


Αυτό γίνεται γιατί αλλάζει μορφή ο τρόπος με τον οποίο κατανοεί ο καθένας στο εκάστοτε επίπεδο το συμβατό του κάθε πράγματος που έχει ισχύ. Στον άνθρωπο αυτό που έχει ισχύ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ είναι αυτό το οποίο έχει γίνει αποδεκτό από τον περισσότερο κόσμο όταν έχει εκφραστεί από χαρακτήρες και προσωπικότητες που έχουν ισχύ στο Θέμα και την Πτυχή του Νόμου αυτού !


Αυτό όμως δεν σημαίνει πως η Πτυχή του Νόμου αυτού καθορίζει και τον Ίδιο τον Νόμο. Η Ηθική είναι η ουσία η οποία κινεί τον Νόμο ως προς την εκάστοτε Λογική του επιπέδου στην οποία αυτός θα περάσει. Ακόμα και στο ίδιο το επίπεδο η Ηθική αλλάζει από μέρος Λογικής σε μέρος άλλης , δεύτερης ή τρίτης αυτής ! 


Άρα η Ηθική θα μπορούσε κάποιος να πει , πως είναι ο άνθρωπος ο οποίος παίρνει τον ρόλο μεταφραστή ανάμεσα στον Νόμο και τον ΚΑΝΟΝΑ. Ο Κανόνας και ο κάθε κανόνας είναι το καλούπι της κάθε Λογικής πάνω σε μέρος χάρτη. ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΕΡΟΣ ΧΑΡΤΗ όμως , γιατί όταν σε ένα ολόκληρο κομμάτι επιπέδου υπάρχει ΜΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΤΥΧΗ ΝΟΜΟΥ , τότε ο μεσολαβητής της αλλοίωσης μεταξύ Νόμου και Κανόνα με Ισχύ σε 1 ολόκληρο κομμάτι επιπέδου είναι η Αξία. ΜΟΝΟ Η ΑΞΙΑ είναι αυτή η οποία μπορεί να έχει ΙΣΧΥ έτσι. Ο Κανόνας ΟΧΙ.


Εφόσον ξεκαθαρίστηκε και αυτό το κομμάτι , μπορεί ο καθένας μετά από προσωπική έρευνα να δει πάνω στον εαυτό του , τα αποτελέσματα του κάθε Νόμου , όπου αυτά επηρεάζουν και θα το κάνουν ες αεί , πάνω στο προσωπικό του δένδρο με τις μαθητείες και τις συνδέσεις στους Ηλίους Νοήσεως.


Άρα εδώ ερχόμαστε στο ζουμί του συγκεκριμένου Θέματος. Τι μπορεί να λέμε πως έχει ΙΣΧΥ πάνω σε εμάς ατομικά , ως Πηγαίο Κώδικα και ως Αξία ή Κανόνα πάνω στο μέρος το οποίο ζούμε (ακόμα και αν είμαστε πολυταξιδευμένοι όπως ο Οδυσσέας , που δηλώνει άλλα) , και πως μπορούμε εμείς να ξεχωρίσουμε το ένα από το άλλο για να εξελιχθούμε ως προς όλα αυτά πιο γρήγορα και πιο σταθερά ανοδικά.


Καθώς γυρνάς στον κύκλο της Λογικής του ανθρώπου από διαφορετικούς κώδικες και χιλιετίες Νοήσεως , όπως έχει ήδη γραφτεί , με την Νέα σου γέννηση έχεις και νέα Λογική θέση σε τόπο ή στατικό τόπο , ανάλογα τις προηγούμενες ενέργειές σου. Αυτό εξαρτάται από το τι έχεις κάνει και αν είχες Ισχύ στον Ύπνο ή τον Θάνατο καθ όσο ζούσες.


Με απλά λόγια , ο κώδικας στον οποίο είχες αναπτυχθεί έχει μεταφερθεί στο δέντρο για συγκεκριμένα θέματα-κλαδιά , αφήνοντας στοιχεία χαρακτήρα ως προσάναμμα για το επόμενό σου πέρασμα , αλλά με βασικά συστατικά ακριβώς γιατί η Λογική των Αξιών και των Κανόνων έχει αλλάξει. Αυτό γιατί ο όλος ο κώδικας μπορεί να ήταν πετυχημένος τότε αλλά δεν εγγυάται το ίδιο ποσοστό της επιτυχίας γιατί από γενιά σε γενιά εναλλάξ τα Μυαλά αλλάζουν συστατικά εξελισσόμενα ως προς τα άνω.


Άρα ο πηγαίος ο κώδικας πάνω σε ένα θέμα , έχει απλά να κάνει με την αποτυποκωδικογραφία της προηγούμενης λογικής η οποία είχε εξελιχθεί και τώρα απλά είναι εκεί με ελάχιστο ποσοστό ουσίας περιμένοντας τον άνθρωπο ΑΝ θελήσει να την ξαναπαραλάβει και με νέα Θέση τώρα να την εξελίξει ως προς άλλη κατεύθυνση.


Άρα το κάθε τι πηγαίο , δεν έχει πάντα σχέση με την κάθε Αξία ή τον κάθε Κανόνα της εκάστοτε εποχής , λόγω του ότι αυτοί θα έχουν αλλάξει όπως ακριβώς αλλάζει και ο ίδιος ο Κώδικας πάνω στην Νοητική Χιλιετία. Εδώ μιλάμε βέβαια για κανόνες και αξίες σε πτυχές Νόμων οι οποίοι ή θα εξελιχθούν ή θα παραμείνουν ίδιοι ανάλογα βέβαια τα μυαλά και την εξέλιξη της επιστήμης που λέγεται Φιλοσοφία. 


Αυτό γιατί μπορεί εύκολα ο καθένας να αναρωτηθεί πως κάποιες Αξίες παραμένουν αμετάβλητες ως προς του αιώνες. ΣΩΣΤΟ , αλλά εκεί δεν μιλάμε για Αξίες. Εκεί μιλάμε για Πτυχές Νόμων που παραμένουν ως έχουν σε όλα τα επίπεδα. Γι αυτό πιο πάνω ο λόγος έγινε για πτυχές. Κάποιες αλλάζουν ως προς τον κώδικα Ηθικής που μεταφράζει και φέρνει το αποτέλεσμα ως Κανόνα ή Αξία , αλλά κάποιες άλλες πτυχές όπως αυτή της Ζωής και της Εξέλιξης παραμένουν ως έχουν σε όλα τα επίπεδα γιατί τροφοδοτούν τον Κώδικα ως έχει στον κάθε Νου.


Επειδή λοιπόν το κάθε θέμα το οποίο έχουμε ως πηγαίο σε αρχική μορφή μέσα στην προσωπικότητά μας , σίγουρα δεν είναι πτυχή Νόμου γιατί είναι ΘΕΜΑ το οποίο είχε ήδη εξελιχθεί , τότε θα πρέπει να προσαρμοστεί εκ νέου με πειραματισμό και κλιμάκωση στα πρότυπα (ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ) , των εκάστοτε Αξιών και Κανόνων. ΜΟΝΟ εάν το θέλει ο άνθρωπος. 


Αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι να μάθει να ξεχωρίζει τα δύο αυτά διαφορετικά κομμάτια. Άλλο Αξία και Κανόνας πάνω στο σύνολο ανθρώπων ή σε κομμάτια αυτών και άλλο ο Πηγαίος κώδικας , ή αν θέλεις , Κώδικας προσωπικής Ηθικής που έχει ο καθένας από εμάς. Καλό θα ήταν εφόσον τα ξεχωρίσει γρήγορα ο άνθρωπος , να ξεκινήσει μετά να βλέπει αν χρειάζεται τα εξελίξει ως προς τον παλαιό κώδικα ή ως προς τον νέο.


Αυτό όμως που θα πρέπει να γνωρίζει είναι ότι η παλαιά σχολή αργεί να δώσει καρπούς , ενώ το σύστημα της παρούσας δίνει γρήγορα αποτελέσματα. Όμως όταν ένα σκαρί έχει φτιαχτεί προσεκτικά και αργά αντέχει παραπάνω ενώ το γρήγορο χαλάει και γρήγορα. Το αποτέλεσμα θα είναι ο ήδη αποφασισμένος αγώνας για εναντίωση στον Κώδικα Αξιών και Κανόνων της παρούσας εποχής ή της εκάστοτε που θα ζήσει ο καθένας. Ενώ η συνταγή του παλαιού είναι θέμα Μνήμης....
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου