Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

Ξυράφι για Δρόμος - Εγκέφαλος Συρτάρι

Λοιπόν , για να συνεχιστεί το κομμάτι και το Θέμα που λέγεται "Νίκη Ανθρώπου" στον οποιονδήποτε στόχο τον οποίο αυτός θέτει και προγραμματίζει , έτσι ώστε να τον φτάσει και να τον πετύχει για την δική του εξέλιξη και Πνευματική υγεία , θα ακολουθήσει το κείμενο αυτό το οποίο θα δώσει κάποιες οθόνες και φόντα όπου θα διευκολύνουν τον καθέναν από εμάς να κατανοήσει τον κορμό αυτού που λέγεται Όρεξη-Συνήθεια και Εξέλιξη.


Θεωρούμε πάντα επιτυχημένο άνθρωπο αυτόν όπου μας παρουσιάζεται ως ένας ο οποίος έχει μοχθήσει για τους στόχους του και καθημερινά δαπανά πολλές ώρες στην εξέλιξη των στοιχείων που θα τον κάνουν καλύτερο κάθε ημέρα στο Θέμα το οποίο έχει επιλέξει. Αυτό είναι και το σωστό , άσχετα αν δεν ισχύει σε αυτά τα οποία δείχνονται στην ποσότητα την οποία ενδιαφέρει μόνο τον δέκτη της συγκεκριμένης συνταγής.


Η πραγματικότητα αυτή ισχύει μόνο για το επίπεδο της Λογικής του ανθρώπου. Εάν κάποιος θέλει να ξεφύγει από αυτά και να ξεκολλήσει από το πεδίο του ανθρώπου περνώντας έξω και έσω παράλληλα , θα πρέπει να δει την αληθινή πλευρά των συστημάτων των οποίων θα πρέπει να ελέγχει συνεχώς και να καινοτομεί πάνω σε αυτά ώστε να βαδίσει σε αυτό που λέγεται ευτυχία και ευδαιμονία.


Τις περισσότερες φορές , αυτός ο οποίος έχει ασχοληθεί παραπάνω είναι και αυτός ο οποίος έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να υπερισχύει στα Θέματα. Αλλά μόνο στις πιθανότητες. Το κλειδί σε αυτό το κομμάτι είναι να κατανοήσει ο καθένας τους μηχανισμούς και τα σχήματα τα οποία υπάρχουν πάντα πίσω από την κάθε κατάσταση του κάθε φόντου που διανύει.


Τι εννοώ με αυτό. Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι με την ελάχιστη (στους δέκτες που θέλουν αυτοί) προσπάθεια είναι πιο πάνω σε ισχύ σε όλα τα θέματα τα οποία έχουν επιλέξει να ασχοληθούν. Αυτό γίνεται μόνο και μόνο γιατί έχουν εντοπίσει όλα τα patterns τα οποία ακολουθεί σε καθημερινή βάση ο άνθρωπος , έχουν ξεφύγει από αυτά ή τα διεκπεραιώνουν ελεγχόμενα χωρίς να παρασύρονται , και εξελίσσονται πιο γρήγορα αφού δεν σπαταλάνε χρόνο σε αυτά ή τα κάνουν μόνο από την Ανάγκη η οποία έχει αναλυθεί στο προηγούμενο κείμενο.


Τα σχήματα τα οποία ακολουθεί ο άνθρωπος είναι συγκεκριμένες συνήθειες , κινήσεις , αισθήματα , σχήματα διαλόγων , σχήματα μορφασμών και σκέψεων τα οποία χωρίς να έχει την απόλυτη εξουσία ο άνθρωπος πάνω τους , λειτουργούν σαν default καταστάσεις στο εσωτερικό του σύμπαν. Είναι κάτι σαν καρέκλες οι οποίες έχουν τον ίδιο παίκτη σε όλα τα τραπέζια . Είναι εκεί για όλους και είναι οι ίδιοι σε όλους περισσότερο ή λιγότερο.


Αυτά τα ήδη υπάρχοντα στοιχεία κάνουν τον έναν άνθρωπο με τον άλλον σε αυτό το κομμάτι σύμπαντος , ίδιους. Αυτό ακριβώς το στοιχείο είναι το λάδι που γλιστράει στον δρόμο και όπου όλα τα αυτοκίνητα ανεξαρτήτως κυβισμού , έχουν πιθανότητα να γλιστρήσουν. Όχι όμως και αυτά που ξέρουν να το εντοπίζουν. Τώρα που γράφονται αυτά μπορεί να σας έχει περάσει από το μυαλό στοιβάδα με τέτοιες πράξεις οι οποίες γίνονται μόνο και μόνο από τον κύκλο της Ανάγκης και δεν μπορείτε να τις ελέγχετε ή σας είναι εξαιρετικά δύσκολο και παίζει η πιθανότητα από μέρα σε μέρα.


Είναι απλό όταν λέγεται από κάποιον τρίτο , αλλά ο καθένας για τον εαυτό του δυσκολεύεται να το περιορίσει. Αυτό γίνεται γιατί δεν μπορείς να γίνεις και εύκολα , χάκερ στον ίδιο σου τον υπολογιστή. Όπως ο χάκερ , εντοπίζει τις τρύπες στα συστήματα κάποιου υπολογιστή και εισβάλλει μέσα και διακόπτει την ροή αυτού του σχήματος , έτσι πρέπει και ο άνθρωπος να εισβάλλει στον Νου του και να διακόψει την ροή του σχήματος ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ , για να μπορεί να το ελέγχει όταν αυτό εκτελείται.


Αυτό σημαίνει καθημερινή συγκέντρωση και μεγάλη κούραση. Όμως είναι δυνατό να φτιάξει συγκεκριμένα δικά του προγράμματα τα οποία θα καταστρέψουν τα σχήματα τα οποία είναι default στο προσωπικό του Σύμπαν. Η Φωτιά μπορεί να σταματηθεί με Φωτιά. Το σχήμα με σχήμα. Έχεις όρθιο και ανάποδο τρίγωνο. Έχεις γραμμές όπου τέμνονται. Έχεις όρθια και ανάποδη πεντάλφα. Έχεις σχήμα όρθιο και σχήμα αρνητικό.


Ακριβώς έτσι πρέπει να λειτουργήσει κάποιος. Αυτό όμως χρειάζεται τα εξής όπλα. Όταν αυτός λαμβάνει το "Σχέδιο Σύμπαντος" , (δείτε αντίστοιχο κείμενο) και αρχίζει να το επεξεργάζεται για να δει αν το δεχθεί ως ακριβές αντίγραφο ή αν κάνει αλλαγές , πρέπει να το διοχετεύσει σε άλλο σημείο , εξωτερικά του Νου του. Σε έναν τρίτο εγκέφαλο. Για τον δεύτερο εξωτερικό έχουμε μιλήσει σε προηγούμενο κείμενο. Εδώ πλέον μιλάμε για τρίτο εγκέφαλο , εξωτερικά και νοητικά όχι υλικά σε ισχύ και Νόμο που θέτει ο άνθρωπος για δική του χρήση.


Αυτός ο εγκέφαλος θα πρέπει να είναι έτοιμος να λαμβάνει αυτές τις πληροφορίες του κάθε συστήματος ΑΠΟΛΥΤΩΣ ξεχωριστά από την προσωπικότητα και την ψυχολογία του ανθρώπου , σα να μην υπάρχει καν , να μην ισχύει καν ο Χ-Ψ άνθρωπος που τρέχει ήδη το πρόγραμμα του Νου του σαν Νο1 ,  λαμβάνοντας θέση χάκερ στον ίδιο του τον εγκέφαλο.


Πιο απλά , με τον εντοπισμό του Χ-Ψ σχήματος σε άλλον άνθρωπο ή στον εαυτό σου , θα πρέπει αμέσως να θέτεις σε λειτουργία τα σχήματα τα οποία εσύ έχεις δημιουργήσει για να σταματήσουν την ροή ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ του σχήματος του οποίου παίζει , έτσι ώστε να εισέλθεις σε μια κατάσταση όπου θα δόσεις εντολές στον εαυτό σου σαν τρίτος. Εδώ δεν μιλάμε απλά για υπνωτισμό ή υποβολή , εδώ μιλάμε για ΤΡΙΤΟ εγκέφαλο και λειτουργία αυτού ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ.Όλο το σύστημα χρησιμεύει στο να ελέγχει ή να προσπερνά άνετα αυτά τα σχήματα τα οποία εκδηλώνονται καθημερινά , μέχρι να λάβουν τον απόλυτο έλεγχο τα σχήματα τα οποία εσύ έχεις δημιουργήσει. Ξεπερνώντας εύκολα όλα τα παραπάνω γλιτώνεις σε χρόνο και σε κόπο το σύστημα της Ανάγκης της Συνήθειας και εξελίσσεσαι πιο γρήγορα από το κανονικό. Το ντουέτο αυτό καθηλώνει και δυσκολεύει τον κάθε άνθρωπο δίνοντάς του την εντύπωση πως είναι ρομπότ και πως ενώ μπορεί να πράξει εκπληκτικά πράγματα , κολλάει στα απλά καθημερινά όπου ΑΥΤΑ είναι το πραγματικό ΒΟΥΝΟ της Μαγείας και της Φιλοσοφίας.


Αυτό γιατί έχει χαθεί η Ουσία της εξέλιξης και της Αλλαγής στον άνθρωπο. Ον το οποίο θέλει να εξελιχθεί και να ανέβει ψηλά , αν έχει ακόμα μέσα του τα default προγράμματα τα οποία έχει ο κάθε άνθρωπος και δεν ξεχωρίζει στην καθημερινή του ζωή από τον οποιονδήποτε άλλο , έχει αδυναμίες πρώτης φάσης οι οποίες τον καθιστούν και το ίδιο ευάλωτο με τον κάθε άλλον συνάνθρωπό του. Αν ο ίδιος δεν καθιερώσει μια πλήρως ελεγχόμενη ζωή από τον ΙΔΙΟ και τον Νου του , δεν μπορεί να περάσει με απόλυτη συγκέντρωση και αυτοέλεγχο στα πραγματικά Φιλοσοφικά Θέματα και Ανώτερα στοιχεία της Ζωής. Η Ουσία της Αλλαγής είναι στα Σχήματα τα οποία εκδηλώνονται στον εαυτό μας κάθε ημέρα. Αυτά θα πρέπει ο καθένας να ελέγχει και να σταματήσει.


Ο Τρίτος εγκέφαλος δεν είναι κάτι ακατόρθωτο. Είναι κάτι το οποίο γίνεται εύκολα και δεν απαιτεί μεγάλες προσπάθειες ούτε επιστήμη. Είναι κάτι το οποίο ο καθένας μας έχει κάνει πολλές φορές στην ζωή του , ειδικότερα στις μικρές ηλικίες. Δημιουργείται μόνο όταν ο ίδιος θέλει να κρίνει σκληρά τον εαυτό του και μόνο όταν αυτός δεν θέλει να τρέφει αυταπάτες γι αυτόν και είναι ικανός να τον κρίνει όσο πιο αντικειμενικά γίνεται.Σίγουρα ο καθένας από εμάς θα αναρωτιέται πότε θα μπορεί να καταλάβει ότι αυτό το σύστημα του τρίτου εγκεφάλου λειτουργεί. Αυτό είναι εύκολο. Όταν ο ίδιος θα καταλάβει πως η καθημερινότητά του δεν πλήττει σοβαρά την εξέλιξή του. Όταν το πρόγραμμα το οποίο ακολουθεί καθημερινώς , είναι πιο ελαστικό από ότι ήταν. Όταν ο ίδιος δει πως έχει δημιουργήσει παραπάνω καινοτομίες σε πολλά από τα μικρά καθημερινά στοιχεία τα οποία του δίνονται. Και τέλος όταν ο ίδιος αρχίζει και νιώθει ότι εξελίσσεται γρηγορότερα σε αυτά τα Θέματα τα οποία έχει επιλέξει.


Εάν ο καθένας θέλει να γίνει μεγάλος και τρομερός σε δυνάμεις και σε νόηση και λογική , θα πρέπει πρώτα να κοιτάξει να γίνει μεγάλος και τρομερός στην ελαστικότητα και στην καινοτομία με τα ελάχιστα που του δίνει η καθημερινότητα. Για τον κάθε έναν που θεωρεί πως η Φιλοσοφία και η Μαγεία είναι άνθρωποι οι οποίοι κάνουν τρομερά πράγματα μόνο και μόνο για να αυτοικανοποιήσουν τους εαυτούς τους κάνουν λάθος. Η Ουσία όλων αυτών των στοιχείων είναι να ξεμπερδέψεις κυριολεκτικά με όλα τα σχήματα τα οποία υπάρχουν σε όλους και αφού του κάνεις αυτό τότε θα είσαι έτοιμος να εξελιχθείς με την λιγότερη δυνατή γκάμα υλικού από τον καθέναν.

Γιατί το έξυπνο είναι να πετυχαίνεις περισσότερα με λιγότερα παρά το να ακολουθείς το σχήμα της πιθανότητας όπου σου λέει : Περισσότερο υλικό - Περισσότερη επιτυχία.

Όσο εσύ σαν άνθρωπος ακολουθείς σχήματα τα οποία είναι ήδη τοποθετημένα , τότε θα κινήσε πάντα πάνω σε ασφαλές έδαφος. Γιατί τα στοιχεία αυτά δόθηκαν για να διασφαλίσουν κάποιες αρχικές λειτουργίες του ανθρώπου μέχρι την στιγμή που θα πάρει την απόφαση να κάνει Αρχή. Όπως ακριβώς και με το μικρό σε ηλικία άνθρωπο.

Ο Φιλόσοφος και ο Μάγος , κινούνται έξω από κάθε σχήμα και περπατάνε πάντα πάνω στην κόψη του ξυραφιού. Με ρίσκο και αυτοπεποίθηση.


Σκοπός του παραπάνω είναι να γίνει κατανοητό πως όλες οι πορείες έχουν μια αρχή μια μέση και κανένα τέλος. Συνήθως σε πολλές συζητήσεις ακούγεται μόνο το τέλος ή ένα κομμάτι της μέσης όπου θα ήθελε ο "αοιδός" να λέει για πάντα. Καλό είναι να μην ξεχνάμε την αρχή και την ροή των Θεμάτων. Να πιάνουμε την Ουσία και να δούμε πως πραγματικά θέλουμε να είναι ο Φιλόσοφος και ο Μάγος της εποχής μας. Σίγουρα είναι αλλιώτικος από τα Αρχαία χρόνια , αλλά αν κάποιος δεν σκοτώσει τα στοιχεία τα οποία τον κάνουν απλό και ευάλωτο σε πολλά , τότε έχει ήδη χάσει όλη την ροή του προς το άγνωστο και το "ΑΝ" τέλος. Τα εργαλεία δόθηκαν....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου