Κυριακή, 21 Απριλίου 2013

Αναγκασμένος για την Νίκη Νο.1


Ο καθένας από όλους αυτούς οι οποίοι θέλουν να πράξουν κάτι το καλύτερο για τον εαυτό τους και για το σύνολο προσπαθώντας να βελτιώσουν και να μεγαλώσουν την ισχύ της Φιλοσοφίας και της Μαγείας μέσα στον κόσμο , πρέπει να διακατέχεται από μια ατελείωτη όρεξη και επιθυμία για συνεχή άνοδο σε όλα τα θέματα τα οποία αυτός ανακαλύπτει συνεχώς στην καθημερινότητα.
Αυτό σημαίνει πως θα καταλάβει ότι δυναμώνει , όταν αυτός αρχίζει να ασχολείται με ολοένα και περισσότερα θέματα ταυτόχρονα και σε πολυπλοκότητα αλλά και σε ποσότητα , είτε αυτά συνδέονται είτε επιφανειακά είναι τελείως διαφορετικά πάνω σε Ήλιο.Έτσι ξεχωρίζει ένας άνθρωπος ο οποίος έχει τακτοποιήσει τον Νου του , τα δωμάτιά του , από έναν ο οποίος απλά κατέχει πέντε - έξι γνώσεις και αυτές απλά περασμένες με "στικάκι" μέσα του. Όσο περισσότερα τα θέματα και όσο πιο απλά εσύ τα διαχειρίζεσαι αυτό σημαίνει ένα καλοδουλεμένο σύστημα -ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΙΔΕΑΣ- , -ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ- και -ΚΙΝΗΣΗΣ- αυτής , πολύπλοκο αλλά με εντοπισμό όλων των παραπάνω για να υπάρχει και η κλιμάκωσή και η καταστροφή των εμποδίων των φυσικών αυτών.


Όλα αυτά είναι κάπως γνωστά και από παλαιότερα κείμενα , όμως αυτό που πρέπει να αναρωτηθεί κάποιος είναι πως θα κινείται συνεχώς αυτή η μηχανή χωρίς να υπάρχει κάποιος σταματημός , φυσικός ή μη , πάνω στο όλο σύστημα το οποίο εσύ έχεις δημιουργήσει μέσα στο προσωπικό σου Σύμπαν. Σίγουρα το κάθε καύσιμο κάποτε θα έχει τα πάνω και τα κάτω του , αυτό συμβαίνει όμως όταν διαχειρίζεσαι "πραγματικές" έννοιες και όχι αληθινές. Είναι ακριβώς όπως με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Είναι σταθερές , ορθές και σε ευνοούν για πάντα.


Επειδή όμως δε το χρησιμοποιούν όλοι σωστά αυτό το σύστημα και τρέχουν πάντα για το πιο εύκολο και αυτό με την μεγαλύτερη ποσότητα αλλά με την μη ανανέωση , έχουμε σχεδόν πάντα αυτό το οποίο έχουμε παρατηρήσει όλοι μας , την "έλλειψη ιδεών".


Αυτό σημαίνει πως είτε το καύσιμο έχει τελειώσει , είτε η όρεξη έχει φύγει επειδή απλά θεωρήθηκε πως δεν υπάρχει νόημα για εξέλιξη - Το 2ο γίνεται επειδή αυτός που χρησιμοποιεί καύσιμο "πραγματικό" εξαιτίας του Νόμου θα κινεί πραγματικά θέματα τα οποία τελειώνουν-.


Γι αυτό τον λόγο καλό θα ήταν να δούμε το θέμα με τελείως διαφορετικό τρόπο. Τα καύσιμα για τα οποία μιλάμε είναι αυτά τα οποία τα παράγει ο Νους για να κινήσει όλα τα υπόλοιπα ως προς την κίνηση ενός Θέματος.Είχε ειπωθεί παλαιότερα σε κείμενο , πως για να κάνεις κάποια Νοητική σύνδεση πάνω σε Ήλιο για ένα Θέμα , θα πρέπει πρώτα να έχεις μια "αρχή όρεξης" πάνω σε κάτι , να το αναλύσεις με τον τρόπο σου , να δεις τους συσχετισμούς σε αρχετυπική βάση και μετά να ξεκινήσεις με διαδικασίες να ανοίγεσαι προς τα άνω και να καθαρίζεις τα εισερχόμενα ως προς τα εσένα ποτάμια.


Όταν εσύ σαν άνθρωπος θες πάντα να έχεις το εκπληκτικό φαινόμενο του να συνεχίζεις ακάθεκτος με Ιδέες , να εξελίξεις συνεχώς αυτά τα οποία έχεις ταυτόχρονα και να αισθάνεσαι το φαινόμενο της πολλαπλής αυτής ανόδου σε όλα τα θέματα ταυτόχρονα θα πρέπει να εξετάσεις πλήρως το πως θα κινήσεις αυτούς τους μηχανισμούς που θα σου δώσουν το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ της συνολικής κινήσεως ως προς έναν Ήλιο με κάποια θέματα της αρεσκείας σου.


Το όλο κομμάτι έχει να κάνει με αυτά που σου δίνονται. Πρώτα όμως , πριν από αυτά κυκλοφορούν κάποιες έννοιες οι οποίες προϋπάρχουν της εμφάνισης σε Λογική αυτού του στοιχείου που θα τροφοδοτήσει την επιθυμία ως προς την αρχή στο Θέμα. Αυτά τα στοιχεία κάνουν έναν κύκλο ο οποίος υπάρχει με αρχή εσένα ως προς την τροφοδότηση με το καύσιμο που δίνεις και σε ελάχιστες περιπτώσεις - βλέπε κάλεσμα - η αρχή είναι από αλλού για τις ίσες ευκαιρίες.


Ο ένας άνθρωπος στους πολλούς , ο οποίος κινεί αληθινά θέματα έξω από κάθε κόλλημα σε επίπεδα , ανοιγμένος και απλωμένος στις ροές των Θεμάτων , θα δώσει ως αρχή την Αρχή Όρεξης πάνω σε κάτι με βάση τον στόχο και τον προγραμματισμό τον οποίο θα έχει κάνει αυτός. Ο προγραμματισμός εδώ γίνεται ανάλογα και τον άνθρωπο και με αυτά που ο ίδιος έχει ως επαφή για συνδιάλεξη και διάλογο μαζί του για μία ή περισσότερες αποφάσεις ως ομάδα. Είτε τα δει μόνος είτε όχι πάντα τα στοιχεία αυτά έρχονται στον Νου του ως τελικό αποδέκτη για να πει το Ναι ή το Όχι πάνω στο θέμα , αφού ο ίδιος έχει κανονίσει ότι είναι Πατέρας του Εαυτού του και όχι ένα πρόβατο ως προς την όρεξη.Με την Αρχή Όρεξης , με το Ναι πάνω στο στοιχείο το οποίο δίνεται , τότε αυτός αφού κινήσει το ενδιαφέρον του , δείχνοντας στο Θέμα , Αληθινή Όρεξη ως προς τα κίνητρα και τους λόγους , τότε αυτό ξεκινάει τα γρανάζια προς όλο τον μηχανισμό και δίνει το σύνθημα της εκκίνησης όλη της πολυπλοκότητας. Το θέμα είναι καθαρά το τι αισθάνεται ο άνθρωπος , είναι θέμα Πίστης ως προς την συνεχόμενη εξέλιξη και είναι θέμα ορμής σαν νερό στο αυλάκι με σημαντικότερο στοιχείο τους λόγους για τους οποίους θα κολυμπήσει.


Εφόσον έχει φύγει η Όρεξη πάνω στο χ-ψ Θέμα , το δεύτερο σημείο το οποίο θα ενοχληθεί από όλη αυτή την έκρηξη από τον άνθρωπο , είναι η Ανάγκη για ΝΑΙ ή ΟΧΙ από τον Ήλιο που έχει εξουσία πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Η Ανάγκη είναι στοιχείο το οποίο δίνεται με ορμή πάνω στον αποδέκτη όπου αυτός καλείται ΠΑΝΤΑ να απαντήσει στο αίτημα του ανθρώπου , είτε αργά είτε γρήγορα. Τα πάντα είναι αναγκασμένα να λειτουργήσουν με ένα ΝΑΙ ή με ένα ΟΧΙ. Είτε το ένα είτε το άλλο πάντα δίνουν επιστροφή σε αυτό που ο άνθρωπος ζητάει με δικαιολόγηση των όσων έχει δώσει ο άνθρωπος ως λόγους της Αρχής Όρεξής του. Όταν αυτό είναι ΝΑΙ τότε όλο το σύστημα ξεκινάει να ρέει προς τα κάτω ως Ιδέες προς τον άνθρωπο.
Εκεί είναι που ο άνθρωπος μετά δέχεται την δεύτερη Ανάγκη. Η Ανάγκη για εισαγωγή όλων των Ιδεών , αφού ο ίδιος έχει πάρει το ΝΑΙ , σημαίνει πως η Όρεξή του επιστράφηκε ως Ανάγκη για να τις λάβει , θέλει δε θέλει. Εδώ είναι και η σημαντικότητα των λόγων των οποίων ο ίδιος καταθέτει για την κίνηση. Και αυτό γιατί η εισαγωγή σταματάει μόνο στο επίπεδο της Σκέψης και όχι της Ιδέας (βλ. Εισαγωγή Ιδεών). Ο άνθρωπος τότε αφού δεχθεί αυτήν την ανάγκη της Φιλοσοφίας και της Μαγείας και όλων των φαινομένων τα οποία ο ίδιος έχει ζητήσει τότε ακολουθεί και το τρίτο κομμάτι της κίνησης.
Το κομμάτι αυτό είναι η Επιθυμία. Αυτή είναι το παιδί της Ανάγκης με τον ίδιο του τον Νου. Εφόσον έχουν ειπωθεί όλα τα Ναι και έχει έρθει στο στάδιο του να εξελίξει το θέμα στο οποίο έχει λόγο να ανέβει , τότε η Επιθυμία έρχεται ως το σημείο για να δείξει τον άνθρωπο ότι αυτό που καταπιάνεται είναι αληθινό και έχει συνεχόμενη ροή για πάντα.Ο κύκλος όλου του συστήματος είναι το κομμάτι στο οποίο ο άνθρωπος θα κατανοήσει πως το καύσιμο το οποίο ανανεώνεται αληθινά είναι αυτό που ονομάζεται Επιθυμία για Αρχή , η οποία θα τροφοδοτήσει τον Νου ως αρχή , μετά την Αρχή Όρεξης και τις δύο Ανάγκες (Ανάγκη για ΝΑΙ/ΟΧΙ , Ανάγκη Εισαγωγής).


Τα πάντα έχουν μέσα αυτά τα τρία στοιχεία. Όλοι ανεξαιρέτως επιπέδου , λογικής και προσωπικότητας έχουμε όλων των ειδών τα καύσιμα μέσα μας. Η Ανάγκη , η Επιθυμία και η Όρεξη είναι οι έννοιες οι οποίες φέρνουν διαφόρων ειδών φαινόμενα αναλόγως θέματος. Όταν όμως μιλάμε για Φιλοσοφία και ενασχόληση με το Αληθινό , τότε ο συνδυασμός των τριών αυτών στοιχείων , ανανεώνει πάντα τον άνθρωπο , του δίνει το φαινόμενο της επιθυμίας της συνεχόμενης αναζήτησης , της ανάγκης για εύρεση όλων των λόγων του κάθε βήματός του. Του δίνει την Ανάγκη για το ΝΑΙ , για το ΟΧΙ πάνω στο πρόγραμμά του , ασχέτως αν αυτό είναι ομαδικό ή όχι , πάντα θα υπάρχει το παρακλάδι άλλων λόγων και αιτιών για την προσωπική σου ανάπτυξη. Η όρεξη πάνω από όλα είναι το αρχικό στάδιο , γιατί χωρίς αυτήν ως ΠΡΩΤΗ ΑΡΧΗ , δεν θα γίνει ποτέ το ξεκίνημα όλου του συστήματος , όλων των γραναζιών που θα σου δώσουν τα φαινόμενα. Η Επιθυμία στηρίζει την όρεξη στον 1ο κύκλο πάνω σε ένα θέμα. Οι Ανάγκες κατακτούν τα πάντα μανιωδώς για να δώσουν κάτι σε Θέμα Νόμου.Όλα δουλεύουν για όλους , κατακτούν όλους και όλοι ακολουθούν πιστά αυτό που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει ως προσωπικό Σύμπαν μέσα στα πλαίσια του Ολικού. Τα στοιχεία αυτά καίνε τα πάντα σε όλους τους Νόμους , γιατί χωρίς αυτά όλα θα μείνουν στατικά. Άρα , η Αρχή Όρεξης , η Όρεξη , η Ανάγκη για ΝΑΙ/ΟΧΙ , η Ανάγκη για εισαγωγή Ιδέας , η Επιθυμία για όλα , είναι οι Νόμοι και οι Αρχές οι οποίες δίνουν σε όλους να καταλάβουν πως η Μανία εξέλιξης είναι στοιχείο ΚΟΙΝΟ για Ο-Λ-Α χωρίς με μία εξαίρεση...
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου