Κυριακή, 31 Μαρτίου 2013

Οροφή και Υπόγειο

Κοιτώντας αριστερά και δεξιά μπορεί κανείς να διακρίνει πολύ κόσμο - ιδίως μεγάλης ηλικίας - να έχει απλώσει τα χέρια του θέλοντας να μάθει τα πάντα για το Πνεύμα και την Αλήθεια με σκοπό να προλάβει - τι άραγε - και να εμβαθύνει όσο πιο γρήγορα γίνεται.


Κάνοντας όμως αυτήν την επιλογή , καταρρίπτει από μόνος του το Νο1 στοιχείο του ανθρώπου με όρεξη για εξέλιξη. Την υπομονή. Έτσι έχουμε , κυρίως ανθρώπους σε μια ηλικία από 40 και άνω ετών , συνεχώς να ομιλούν για εμπειρίες , έχοντας πάντα άποψη για όλους και για όλα και περιγράφοντας με λεπτομέρειες όλες τις καταστάσεις τις πνευματικές τις οποίες έχουν ζήσει , εννοείται πάντα βάζοντας την απαραίτητη "σάλτσα" για να πείσουν πρώτα τον εαυτό τους και μετά όλους τους άλλους που τους ακούνε.


Δημιουργείται έτσι όμως μια απογοήτευση γενικότερα από αυτούς τους ανθρώπους , οι οποίοι πραγματικά έχουν την υπομονή και την διάθεση να ανέβουν πνευματικά και να διασχίζουν - ξεπεράσουν τα όριά τους. Αυτό γίνεται γιατί πολλές φορές πραγματικά ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ αυτά που λένε οι Χ-Ψ "θείτσες"-"θείοι" , με χαλαρό χαρακτηρισμό , και απογοητεύονται χωρίς καν να υπάρχει λόγος.


Το κύριο ζητούμενο εδώ είναι να υπάρχει καθαρή σκέψη και ηρεμία όταν ακούς τον άλλον να μιλάει. Όσα λέγονται είναι απλά για προβολή και όχι για σοβαρή έρευνα ή για έναν σωστό διάλογο. Ίσα ίσα αυτά που λέγονται θα πρέπει να ευχαριστούν και αυτόν που έχει αυτιά και που ξέρει να ξεχωρίζει το ωραίο το οποίο ακούει και θα μπορεί ΚΑΛΛΙΣΤΑ αυτός με την προσπάθειά του να πετύχει χωρίς να νομίζει ότι κυνηγάει κάποιον σε αγώνα δρόμου.


Τα παραπάνω λέγονται για να ξεκαθαριστούν κάποια βασικά πράγματα , αλλά και για να δηλωθεί ευθέως πως τέτοια άτομα όχι μόνο ιδέα δεν έχουν από Ροές και Κλίμακες ΑΩ και ΩΑ , αλλά νομίζουν πως βιάζοντας τον εαυτό τους θα αισθανθούν καλύτερα μπροστά σε άλλους , ξεχνώντας ότι το κυριότερο είναι να τα βρεις με τον εαυτό σου και να κυλάς όμορφα μαζί του σαν Ι εν Ι εν Ι.


Αυτά επίσης ξεκαθαρίζονται γιατί το σημερινό Θέμα σε Ήλιο είναι οι πραγματικές Δυνάμεις Ανθρώπου με βάση τα στοιχεία που έχει γύρω του και αυτά που μπορεί να επιτύχει με αυτά. Εδώ θα δοθεί το φόντο στο οποίο πραγματικά χρειάζεται να έχει ξεκαθαρισμένο κάθε άνθρωπος ο οποίος περπατάει τον δρόμο με ανοιχτά τα μάτια του χωρίς να χρειάζεται κάποια δάδα ή κάποιο....ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ λυχνάρι.


Το σωστό είναι να αφήσει ότι ακούει από όλους αυτούς , να το πάρει ήρεμα αλλά και φανταστικά το θέμα και να του δοθεί περισσότερη όρεξη για να επιτύχει αυτά που θέλει με βάση τους Ήλιους Νόησης που θέλει να ενωθεί. Πρώτα όμως θα πρέπει να κατανοήσει πως η αρχή σε όλα γίνεται από τον εαυτό του. Πολλοί αναρωτιούνται πως να ξεκινήσουν κάτι. Ευλόγως σκέφτονται ότι κάπου θα πρέπει να υπάρχει μία αφετηρία. Εκτός από του ότι έχει γραφτεί εδώ παλαιότερα στο κείμενο "Νέα Γέννηση Ανθρώπου" , θα δοθεί ξεκάθαρα πως όλες οι αφετηρίες είναι θέματα Θελήσεως και Εαυτού ξεκάθαρα.


Τι εννοώ.....


Εννοώ πως είναι δικό σου θέμα να αναπτυχθείς όπως εσύ θες ή όπως σου δίνεται να θες γνωρίζοντας μόνο τις αληθινές επιθυμίες σου σε ανάπτυξη γύρω από το δένδρο του Αρχόντος Εαυτού. Είσαι πατήρ για εσένα και γεννάς αυτά που θες να γεννήσεις. Η αρχή είναι σε αυτό που εσύ θες να εξελίξεις και να εργαστείς πάνω του. 


Άρα αυτό που εσύ πιστεύεις ότι μπορείς να το φτάσεις σε ένα επίπεδο όπου θα το χρησιμοποιήσεις για έναν σκοπό τον οποίο θα έχεις ξεκαθαρίσει μέσα σου αλλά και με ηθική-φιλοσοφική διάθεση ως προς την κίνησή του είτε σε ανθρώπους είτε αλλού , είναι αυτό το οποίο θα ξοδέψεις την όρεξή σου στο να το εξελίξεις ανοδικά ως δύναμη. Αυτή είναι η αφετηρία. 


Αυτό μπορεί να εξελιχθεί είτε όπως το περίμενες είτε όχι. Δεν υπάρχει κάποια διαφορά όμως. Είτε πήγε καλά είτε δεν πήγε πάντα ανοίγει διαδρόμους για άλλα θέματα τα οποία στο μέλλον χρησιμοποιούνται για να ξεκλειδώσουν επιπλέον ευκαιρίες προς εξέλιξη. Η αρχή πάντα καθορίζεται από εσένα και από αυτά που πιστεύεις πως με συνεννόηση άνωθεν μπορείς να επεξεργαστείς για σκοπό τον οποίο έχεις ξεκαθαρίσει μέσα σου.


Αφού παρθεί η απόφαση και η αρχή γίνει τότε πέρα από την κλίμακα ανόδου-καθόδου και την κλίμακα των μαθήσεων σε αριθμούς με tests κλπ , υπάρχει το στοιχείο που πραγματικά πρέπει να δοθεί πολύ προσοχή. Αυτό είναι το μεγάλο κομμάτι δύο περιοχών νοητικών οι οποίες βρίσκονται πάνω από τις μαθήσεις και πάνω από τις ροές , γιατί με βάση αυτές τις νοητικές περιοχές , γεννιούνται οι κλίμακες , γεννιούνται οι ροές , γεννιέται και το ίδιο το θέμα μέσα σου.


Πατέρας ή Μητέρα η κάθε νοητική περιοχή έχει αρχή και τέλος. Είναι οριοθετημένη. Είναι αυστηρά καθορισμένη πάνω σε Νόμο ο οποίος έρχεται αφού κριθείς με αντικειμενικό παρατηρητή. Για να εξηγηθεί καλύτερα θα δοθούν παρακάτω αυτές οι δύο περιοχές.


Η πρώτη νοητική περιοχή , έχει να κάνει με την εύρεση του Θέματος - Δύναμης. Αφού γίνει η αρχή και παρθεί η απόφαση από τον άνθρωπο , πως θέλει να εξασκήσει κάτι και να το εξελίξει , τότε τοποθετεί στον κορμό του προσωπικού του δένδρου το πρώτο κλαδί. Αυτό το κλαδί είναι η ένωση με αυτόν τον Ήλιο - Αρχέτυπο Νόησης με το οποίο είναι  συνδεδεμένος , αφού έχει κινήσει το ενδιαφέρον του ως προς τα εκεί , ο άνθρωπος. Εφόσον γίνει αυτό και τοποθετηθεί το κλαδί πάνω στον κορμό , τότε λέμε πως έχουμε μπει σε αυτήν την Νοητική περιοχή. 


Αυτή η πρώτη περιοχή , δίνει μια πλήρως υποκειμενική εικόνα , βασισμένη μόνο στα ανθρώπινα σχέδια και προσδοκίες - φαντασιώσεις όπου έχει γι αυτήν. Τότε ξεκινάει η περίοδος όπου εάν αυτός ο άνθρωπος θέλει πραγματικά να αφοσιωθεί σε μια δύναμη θα αρχίσει τον πειραματισμό πάνω σε αυτό το κλαδί. Θα ξεκινήσει να φτιάχνει τρόπους συμβατούς με το εσωτερικό του σύμπαν , τρόπους όπου θα του δώσουν την μεγαλύτερη ευκινησία και την μεγαλύτερη πρακτική δυνατότητα. Θα φτιάξει το οπλοστάσιό του , θα δοκιμάσει και θα λειτουργήσει τα πάντα , ότι μπορεί να σκεφτεί έτσι ώστε να διαλέξει τα καλύτερα όπου θα κρατήσει.


Αυτά που θα κρατήσει θα είναι και αυτά που θα ευδοκιμήσουν και θα δώσουν καρπούς. Το κομμάτι το χρονικό - ΝΟΗΤΙΚΑ - από την στιγμή που τοποθετείται το κλαδί , μέχρι και το κομμάτι της καρποφορίας του συστήματος όπου διαλέχτηκε από τον άνθρωπο , είναι η πρώτη Νοητική περιοχή.


Σε αυτήν την περιοχή όλα είναι υποκειμενικά. Η δύναμη υπάρχει , αλλά με το "ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ" μέσα της. Ναι υπάρχει , έχει ανοιχθεί , αλλά δεν έχει ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ στον Νου του ανθρώπου. Είναι κάτι το οποίο υπάρχει , συνεχώς εξελίσσεται και συνεχώς αυξάνεται ή μειώνεται ανάλογα με τις καταστάσεις και αυτά που κάνει ο εκάστοτε χειριστής του Θέματος. Είναι πλήρως υποκειμενικό το σύστημα εδώ σε αυτήν την περιοχή , γιατί το 99 % όσων βρίσκονται εκεί , θεωρούν πως ΕΧΟΥΝ τις δυνάμεις.


ΛΑΘΟΣ. Και αυτό γιατί άλλο είναι το να ανοίγεις δυνάμεις και άλλο είναι το να ΕΧΕΙΣ δυνάμεις. Το πρώτο είναι δοσμένο ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ , το δεύτερο είναι με ΙΣΧΥ ΣΕ ΝΟΜΟ. Γι αυτό το λόγο γίνονται πολλά μπερδέματα , γιατί ο άνθρωπος νομίζει πως έχει κατακτήσει κάτι με την όρεξή του και την προσπάθειά του. Βεβαίως έχει εξελίξει κάτι αλλά δεν είναι σταθερό. Έχει ανοίξει κάτι αλλά όχι μέχρι εκεί που χρειάζεται. Είναι ανθισμένο το κλαδί , όχι όμως με καρπούς και προσφορά σε εσένα.


Εκεί είναι που τίθεται το θέμα , του ποιος θα δώσει τον Λόγο της αντικειμενικότητας και του Νόμου.


Ακριβώς γι αυτόν τον λόγο υπάρχει και το δεύτερο νοητικό πεδίο. Είναι αυτό της Ισχύος σε Νόμο. Αυτό δίνεται μόνο από παρατηρητή εκτός του πεδίου Λογικής του ανθρώπου , το πλαίσιό του όπου κρύβει εγωισμούς και ψυχολογίες μικρών επιπέδων. Αυτός που θα δώσει την απάντηση θα είναι εκτός επιπέδου , θα έχει θέα και θα είναι Ήλιος σε εσένα και εκτός πλαισίου λογικής σου. Είναι ξεκάθαρο το νόημα. Αντικειμενικός παρατηρητής είναι αυτός ο οποίος κατέχει ΗΔΗ το Θέμα και έχει σε μεγαλύτερο πεδίο Λογικής τον κομμάτι Νόμου όπου εσύ πασχίζεις να εξελίξεις. Με λίγο προσεκτική μελέτη κατανοείται εύκολα το κομμάτι μονάδων που στοχοποιεί η παράγραφος.


Μόνο από εκεί παίρνεις ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ , και τον Τίτλο της Δυνάμεως. Το Πτυχίο μόνο τότε έρχεται και είναι με Ισχύ σε Νόμο. Τότε πραγματικά έχεις αυτήν την δύναμη και είναι τόση , όση έχεις ως ελάχιστη από την δική σου υποκειμενική σκοπιά με εν δυνάμει μεγαλύτερη ισχύ γιατί όλα εξελίσσονται. Όμως είναι εκεί και θα δίνει για πάντα καρπό. Αυτό είναι το δεύτερο νοητικό πεδίο.


Ο χώρος αυτός είναι για εκείνους όπου πραγματικά θέλουν να λάβουν δυνάμεις και να φτάσουν εκεί. Και αυτό είναι έτσι , γιατί όλοι αυτοί έχουν και τους λόγους να πασχίζουν γι αυτά χωρίς να θέλουν να προβληθούν ούτε να προλάβουν τα χρόνια που τους έχουν πάρει. Η φιλοσοφία δεν έχει ηλικία. Ούτε η υπομονή. Πάντα θα υπάρχει νέα γέννηση σε όλα γιατί όλα είναι μαθήσεις και όλα έχουν κλίμακα. Σε όλα στην αρχή είσαι "νέος" και όλα σου δίνονται για να μάθεις. 


Το θέμα των δυνάμεων όμως είναι πολύπλοκο και πραγματικά θα πρέπει να δοθεί μεγάλη βάση σε αυτά τα δύο νοητικά πεδία. Διότι υπάρχουν πολλοί όπου νομίζουν ότι κάνουν κάποιον αγώνα δρόμου με κάποιους άλλους. Σημασία όμως δεν έχει η ταχύτητα αλλά η ποιότητα και η αντοχή. Ο δρόμος δεν είναι 100 ούτε 1000 μέτρα. Είναι ΧΡΟΝΙΚΟΙ ΑΙΩΝΕΣ ατελείωτοι και τεστάρεται η αξιοπιστία αυτών που περπατάνε. Εξάλλου η χελώνα νίκησε στο τέλος.....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου