Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012

Ήλιος & Πλανήτες (Μέρος Α')

Το ΚΕΦΑΛΑΙΟ αυτό θα χωριστεί σε 2 μέρη για να γίνει κατανοητό όσο το δυνατόν πιο πολύ.Είναι ίσως το πιο σημαντικό διότι δίνει την πρώτη Ιδέα και ίσως ένα πιο βαθύ Νόημα στο Θέμα του Ηλίου,που έχει αναφερθεί πολλάκις σε άλλα κείμενα.

Καταρχήν θα πρέπει να καταλάβουμε ότι όλα είναι Σύμπαν , Γη και Ουρανός , Νους και Αστέρες , Τροχιές και Πλανήτες.Ότι έχεις μέσα στο κεφάλι σου έχεις και έξω από αυτό.

Σαν αρχική Ιδέα θα πρέπει να παρθεί το Γεωκεντρικό σύστημα , το οποίο από μια πνευματική άποψη δεν είναι καθόλου λάθος.Μάλιστα είναι πολύ σωστό , διότι Γη=Νους και όπως έχει αναφερθεί σε άλλο κείμενο περί απειροντότητας , όλος ο Ουράνιος Θόλος και οι συνδέσεις των Ήλιων Νόησης με τα Θέματά τους γίνεται με βάση τον ΟΥΡΑΝΟ της ΓΗΣ.

Αργότερα όπως είχε γραφτεί αλλάζεις Ουρανό και όλα είναι σε καινούργια Θέση και Ισχύ αναμεταξύ τους με άλλα σχήματα και θηρία-θύρες και πύλες για Γνώση.

Το Γεωκεντρικό σύστημα δίνει όμως να εννοηθεί πως έχει γραφτεί για να καταλάβουν - όσοι ξέρουν - πως αυτό ισχύει μέσα στο Νου του ανθρώπου.Ο Εγκέφαλος αυτό το πρόγραμμα έχει και τηρεί μέσα του.

Λέμε εγκέφαλος σαν μέρος σώματος και λέμε Νους σαν το Κέντρο του εγκεφάλου κάτι πιο Πνευματικό και πιο Ουσιώδες και Θυσιώδες.

Πώς γίνεται όμως να έχουμε Γεωκεντρικό σύστημα μέσα και έξω να ισχύει το Ηλιοκεντρικό ;
Αυτό απαντάται εύκολα όταν εντοπισθεί πως ο Ήλιος είναι Άπειρος και πολλά επίπεδα Νόησης πιο πάνω από αυτά που συντηρεί.Το κείμενο ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ τα λέει όλα πολύ αναλυτικά.Είσαι το κύτταρο του Ηλίου αυτού.Άρα Αυτός είναι ενεργοποιημένος και συντηρεί εσένα με Μαθήσεις σε Θέματα.
Επομένως το Ηλιοκεντρικό σύστημα είναι το αμέσως επόμενο επίπεδο που θα πρέπει να επιτευχθεί μέσα στο κεφάλι σου.

Η Γη να γίνει Ήλιος.Ο Νους να φωτισθεί.Άρα έχεις το Ηλιοκεντρικό σύστημα ως αποτέλεσμα του Γεωκεντρικού.Εδώ γίνεσαι ΆρχΩν Εαυτού , με δικά σου Θέματα και Μαθήσεις που τροφοδοτείς παρακάτω το δικό σου σύστημα. (βλ. ΆρχΩν Εαυτού & Ήλιος σε Όλα).

Αυτό επιτυγχάνεται όταν κατανοήσεις πως ο Ήλιος είναι ΑΩ και έχει όλους τους πλανήτες μέσα του με μια άλλη μορφή.Με αυτήν των Θεμάτων τους.
Έχεις πχ τον Άρη με θέματα όπως η Ανδρεία και η Μάχη , και έχεις τον Ερμή σε θέματα Λόγου και Αλχημείας.Έχεις τον Δία σε Θέματα όπως Κυριότητα και Ηγεσία. Αυτά είναι ξεχωριστά για κάθε πλανήτη , ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΑ από τον Ήλιο.Ο Ήλιος τα τροφοδοτεί και τα δίνει σε άλλες ποσότητες παράεξω στο σύστημά του.

Ο Ήλιος είναι όλοι οι Πλανήτες ο ένας μαζί με τον άλλον , και κάτι παραπάνω όμως.Αυτό το παραπάνω είναι το ΑΩ που κρατάει μέσα του.Αυτό το ΑΩ είναι το Α-ΠΥΡ-Ω.Και στο επίπεδό αυτό φαίνεται με την έκταση προβολής των συμβάντων, στο ότι είναι Αστέρας και όχι πλανήτης.Είναι κάτι ενεργειακό και όχι πετρώδες και ούτε πλάνη (πλανήτης) έχει μέσα του.

Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που βγάζει έξω τους Πλανήτες και αυτός είναι ότι οι συνδέσεις γίνονται πιο εύκολα κατανοήσιμες από τον άνθρωπο σε συνδυασμό και με τους αστερισμούς αλλά και τους υπόλοιπους πλανήτες.Όταν έχεις μόνο τον Ήλιο και δεν έχεις πλανήτες τότε οι συσχετίσεις μεταξύ των θεμάτων είναι πιο αργές , λόγο της αυξημένης Νόησης και Λογικής του Ηλίου.

Ενώ όταν έχεις πλανήτη να φιλτράρει μετά την μεταφορά Ιδεών με Ηλιακούς Νόες τότε η Λογική έχει ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ , συν ότι μπορείς να ενώσεις πλανήτες μαζί για να πετύχεις Μέθη και Νίκη σε Θέμα.Περισσότερα γι αυτό στο επόμενο μέρος του κεφαλαίου.

Το Νόημα αυτού του μέρους είναι να δοθεί μια πλήρης εικόνα του ότι η Γη απλά είναι ένας Ήλιος αφώτιστος , αλλά είναι και ο Ίδιος ο Ήλιος σε μια πλάνη , ένα κομμάτι του που απλά έχει σαν κύτταρο εσένα.

Στο επόμενο μέρος θα γραφτούν οι σχέσεις των αριθμών 7 - 8 - 9 και 12 , ως σύστημα Ηλίων και ως Αρχή για Φώτιση του Νου και μετάβαση από Γεωκεντρικό σύστημα σε Ηλιοκεντρικό με Νίκη σε Θέματα και Μαθήσεις , και μεταφορά Πλανητών σε ένωση με τον Ήλιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου