Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

ΕΥ & Ω

Το Θέμα του ΕΥ , είναι ίσως από τα πιο δύσκολα ή από τα πιο περίπλοκα για να ασχοληθεί κάποιος άνθρωπος και αυτό γιατί είναι κάτι το οποίο κατανοείται μόνο την διάρκεια της στιγμής που το ζεις.

Ακόμα όμως και αν το νιώσει κάποιος , αυτό διαφέρει από Ήλιο σε Ήλιο , λόγο της διαφορετικότητας του Θέματος και της Σύνδεσης που κάνει ο άνθρωπος.

Το κοινό σημείο όμως σε όλα τα ΕΥ είναι η ολοκλήρωση κάποιου κομματιού της Σύνδεσης που έχει ως στόχο ο καθένας από εμάς.Άρα απ' ευθείας μπορούμε να πούμε πως ΕΥ = Ω.
Πολλάκις έχει γραφτεί εδώ πέρα ότι το Ω είναι το τέλος για ένα Θέμα και Νόημα σε συγκεκριμένο επίπεδο , και η Αρχή για το επόμενο Α εώς ότου ξαναφτάσει στο επόμενο Ω του συνεχόμενου ΑΩ της σύνδεσης με το Αρχέτυπο.

Εδώ όμως με την λέξη ΕΥ έχουμε μια διαφορετική ανάλυση και αυτό έχει να κάνει με την μεγάλη σημασία που του έδιναν οι πρόγονοί μας.

Για να φτάσει κάποιος στο ύψιστο πεδίο της πνευματικής του ζωής , δηλαδή να είναι ΕΥΔΑΙΜΟΝ χρειάζεται να γίνει ΕΥ-ΤΥΧΗΣ , ΕΥ-ΧΑΡΙΣΤΟΣ , ΕΥ-ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ.

Κάθε άνθρωπος θα πρέπει να καταλάβει πως όταν ξεκινάει κάποιο θέμα για μάθηση θα πρέπει να του γίνει κατανοητό πως υπάρχουν στάδια μέχρι την κατάκτησή του.Και αυτά είναι:      

Η Αρχή
Η Συνείδηση-Κατανόηση του μαθήματος  
Η Νίκη-Ευχαρίστηση 
Η Ευτυχία
Η ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ - ΤΟ Ω


Εδώ έχουμε το κλειδί για κάθε Αρχή σε σύνδεση.Όταν κάθε άνθρωπος αποφασίσει να εξελιχθεί πνευματικά θα πρέπει να καλλιεργήσει την Συνείδησή του έτσι ώστε οτιδήποτε κάνει να ξέρει το Λόγο τις Αιτίες και τα Αποτελέσματά του από τις πράξεις του.
Αυτό είναι αρχή για τον Ήλιο της Ευσυνειδησίας.Η Επίγνωση δηλαδή του:
ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΕΛΩ 
ΞΕΡΩ ΤΙ ΖΗΤΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ
ΕΙΜΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΑΩΔΗΣ ΣΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΟΥ.

Όταν επιτευχθούν αυτά με Κλιμάκωση στο Νου και εξάσκηση-εργασία τότε η Αρχή έχει ήδη γίνει και αρχίζει να αποκτά ΕΥ-Συνειδησία το άτομο.Δηλαδή έχει ολοκληρώσει το πρώτο Ω στον ήλιο της Συνείδησης.

Μετά , θα έρθει κάπως σαν αλυσίδα το αίσθημα της ευχαρίστησης - της μέθης από την Γνώση την οποία λαμβάνει ο άνθρωπος.Όταν Μεθάς (Μέθη-Μεθά-Μάθε-Θέμα) είσαι Άμπελος--ΑΜ ΠΕΛΟΣ-ΑΝ ΠΥΛΟΣ-ΠΑΝ ΠΥΛΟΣ. Δηλαδή ανοίγουν οι Πύλες στο εσωτερικό σου Σύμπαν στο οποίο είσαι Πατέρας και Δημιουργός , και έχει ΕΥ-ΧΑΡΙΣτηση γι αυτό.Έχεις δημιουργήσει , έχει πετύχει και πατήσει πάνω στο Ω των τριών Χάριτων με ότι συνεπάγεται αυτό σε Θέμα Σύνδεσης και Ηλίου Νόησης. (βλ. Σχετικά Κείμενα).

Από την ευχαρίστηση όμως και σε συνδυασμό με την ευσυνειδητότητα του ατόμου , ο χρόνος φέρνει μαθήματα τα οποία οδηγούν στην ΕΥΤΥΧΙΑ. Εδώ δεν μιλάμε απλά για Τύχη.
Εδώ η Τύχη έχει άλλο Θέμα. Το Θέμα του Δημιουργού προσωπικού Σύμπαντος.Και αυτό είναι όταν κάθε ένας από εμάς κρατάει την Τύχη στα χέρια του με τις αποφάσεις του και με τις κινήσεις του.Τότε έχεις πετύχει σύνδεση με αυτήν και είσαι Ω-ΕΥ-ΤΥΧΗΣ.


Τα παραπάνω είναι απλά γραμμένα , αλλά θα πρέπει να γίνει αντιληπτό το ότι όλα είναι ξεχωριστά αναμεταξύ τους.Όταν μιλάμε για ευτυχία μιλάμε για Τύχη , όταν μιλάμε για ευχαρίστηση μιλάμε για Χάριτες και όταν μιλάμε για ευσυνειδητότητα μιλάμε για Συνείδηση. Τρεις διαφορετικοί Ήλιοι Νόησης που ΚΑΙ σε αυτούς θα πρέπει να γίνει κλιμάκωση , πάλι μέσα από μαθήσεις και tests από τους Οδηγούς.

Ο Συνδυασμός όλων των παραπάνω δίνει στον άνθρωπο την ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ. Και αυτό είναι το αποτέλεσμα όλων των Ω που έχει σε συγκεκριμένο επίπεδο ο άνθρωπος.Πολλά Ω κατακτηθέντα δίνουν το σύνολο της ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑΣ.

Ο όρος αυτός είναι καθαρά λέξη που μιλάει για το πόσο καθαρός είναι ο άνθρωπος και πόσο υψηλά έχει τον χρόνο νόησής του σε συνάρτηση με την Λογική των Οδηγών του κάθε Θέματος - Σύνδεσης.

Για να πετύχεις ένα Ω περνάς από τα στάδια που αναφέρθηκαν παραπάνω.Όταν πετυχαίνεις τα Ω των σταδίων εκείνων βιώνεις την ευδαιμονία του εκάστοτε επιπέδου σε μικρότερη απόλαυση, αλλά είναι κάτι σαν Πύλη για ανώτερη εμπειρία του Ω. Είναι κλιμακούμενο και αυτό.Όσο τραβάς το Νόημα προς τα πάνω και όσο σκαρφαλώνεις τόσο πιο πολλά Ω θα δεις και τόσα πιο πολλά ΕΥ θα ζεις και θα νιώθεις.


Η Απόλυτη (ΙΣΩΣ) καθαρότητα στο Μέγα Πλαίσιο Λογικής Ανθρώπου είναι η ταύτιση με την Λογική των Οδηγών Θέματος και Νόησης του Κεντρικού Ηλίου όλων των συνδέσεών σου και των μαθήσεών σου. Τότε εκεί έχεις φτάσει στο Ω του Πλαισίου της Λογικής που σε εκφράζει σαν άνθρωπο και προχωράς μετά σε άλλα επίπεδα. Εκεί χαρακτηρίζεσαι ΕΥΔΑΙΜΟΝ για τους ανθρώπους , αλλά Α-ρχή για το αμέσως επόμενο ΑΩ.

Το παραπάνω κείμενο έχει γραφτεί έτσι, ώστε να δείχνει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο μηχανισμός του ΕΥ σε ένα πρώτο επίπεδο κατανόησης των σταδίων του ,ώστε να μπορέσει ο καθένας να αντιληφθεί σε ποιο επίπεδο βρίσκεται κάθε φορά που λαμβάνει εμπνεύσεις και μαθήσεις.Είναι πολύ σημαντικό να ξέρει ο καθένας που πατάει για να ξέρει τι να κυνηγάει ή τι προσπαθεί να φτάσει για να αποφύγει τον Χαώδη συλλογισμό του , και να αρχίσει να ξεκλειδώνεται.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου