Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012

ΘΥΣΙΑ & ΟΥΣΙΑ

ΘΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑ = ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ = 1332

Έτσι ακριβώς είναι.Πολλές φορές σε διάφορες συζητήσεις , ακούω ανθρώπους να λένε πως ζητάνε να εμβαθύνουν περισσότερο στην Πνευματική ζωή.Να έχουν δυνάμεις , να έχουν ανοικτό Νου και όλα τα σχετικά με αυτό.

Δεν είναι όμως κάτι απλό.Δεν θα πρέπει να υπάρχει τέτοια βιασύνη.Το σταθερό και ανοδικό είναι το καλύτερο.Εδώ δεν ρίχνουμε απλές ματιές στις μαθήσεις και ο λόγος είναι διότι οι περισσότεροι που το λένε αυτό είναι "Χάος" στις σκέψεις τους.

Γιατί γίνεται αυτό ;
Απλούστατα για να ζητάνε συνέχεια να δουν κάτι περισσότερο ή να αγγίξουν κάτι ανώτερο , χωρίς καν να έχουν κατανοήσει την κάθε μάθηση που λαμβάνουν , ή χωρίς να την έχουν κατακτήσει.Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν πως σε μία ημέρα θα γίνουν Φιλόσοφοι και "υπερνοήμονες". Μεγάλο σφάλμα αυτό.

Είχε γραφτεί ό,τι θα πρέπει να είμαστε συνεχώς σε εξέλιξη και να την ζητάμε.Ναι , αλλά να είμαστε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ στο τι ζητάμε.Είναι εύκολο το να κάθεται κάποιος και να λέει πως ζητάει κάθε ημέρα να εξελιχθεί , όταν αυτός δεν έχει μέσα του το : "ΘΥΣΙΑ Κ' ΟΥΣΙΑ".

Αυτές οι δύο λέξεις είναι όλο το ζουμί. Θ-ΥΣΙΑ Ο-ΥΣΙΑ. Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα.Στον ίδιο κώδικα ζουν. ΥΣΙΑ - ΟΣΙΑ - ΟΣΙΟΣ - ΑΓΙΟΣ αλλά και : ΥΣΙΑ - ΥΙΣΙΑ - ΥΙΟΤΗΤΑ. Ή αλλιώς ΟΣΙΟΣ - ΩΣ ΥΙΟΣ.

Έχεις δηλαδή ξεκάθαρο μέσα σου τον κανόνα και την νόηση ότι πρέπει να είσαι και σωστός Υιός όταν λαμβάνεις την μάθηση.Θέλει θυσία και ουσία.
Η Θυσία είναι ο προσωπικός κόπος και αγώνας τον οποίο θα δώσεις με τα πνευματικά σου εργαλεία για την εργασία επί του Θέματος και της Ισχύος που θα λάβεις πάνω σε κάποιες καταστάσεις.Δεν έρχονται έτσι απλά αυτά.Ούτε είναι ακατόρθωτα.Θα πρέπει όμως να δοθεί προσωπική θυσία και ιδρώτας για την κατάκτησή τους.

Συνήθως όμως οι Οδηγοί ξέρουν ότι το αδύναμο σημείο των ανθρώπων είναι η ύλη , διότι η πάλη βρίσκεται εκεί.Και γι' αυτό τα tests θα έχουν να κάνουν ή με την κούραση ή με κάποιες καταστάσεις προσωπικές και κοινωνικές.Εάν όμως κατανοηθεί από τον εκάστοτε άνθρωπο πως η Θυσία που ζητείται να δοθεί από εμάς είναι "ψεύτικη-υλική" , για να ληφθεί η σωστη΄μάθηση , τότε δεν θα υπήρχε καθόλου ζήτημα να γραφτεί αυτό το κείμενο.Όμως για να γράφετε εδώ σημαίνει πως δεν έχει κατανοηθεί πλήρως από όλους μας.

Η Ουσία έρχεται από δεξιά.Στο δεξιό τμήμα του εγκεφάλου μας.Από εκεί έρχονται όλες οι μαθήσεις από τους Ήλιους Νοήσεως.Είναι η Ισχύς , είναι η γνώση , είναι η κατάκτηση της κάθε μάθησης που έχεις.Είναι αυτό που θα σου δώσει εξέλιξη στο Νου και θα προχωρήσεις με νέα όρεξη στο επόμενο λαβύρινθο.

Είναι εύκολο να γράφονται αυτά , αλλά την συγκεκριμένη ώρα στην οποία έρχεται ο καθένας μας μπροστά σε αυτά τα σταυροδρόμια , ξεχνάει εύκολα τις δύο λέξεις αυτές.Καλό θα ήταν να τις επαναλαμβάνει πολλάκις μέσα στο μυαλό του,έτσι ώστε να ανοίξουν οι εγκεφαλικές κυψέλες και να το κάνει νόημα ζωής αυτό.

Θ-ΥΣΙΑ & Ο-ΥΣΙΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου