Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2012

Περί Ονομάτων Ανθρώπου

Η ονοματοδοσία των ανθρώπων είναι ένα γεγονός που το γνωρίζουμε όλοι.Ένα σημαντικό γεγονός για τους γονείς και τους γνωστούς.Είναι σημαντικό όμως μόνο από αυτήν την πλευρά ή έχει και "αντίκτυπο" στο νέο άνθρωπο ;

Όπως έχουμε γράψει παλαιότερα ο κάθε Ήλιος Νόησης-Αρχέτυπο έχει συγκεκριμένα ονόματα στα οποία έχει την Ισχύ και την δύναμη.Κάθε όνομα είναι και Θέμα , και μπορούμε εύκολα με μια ανάγνωση των Ορφικών Ύμνων να δούμε τα "ονόματα" των Θεών και ημίΘεων.

Εφόσον Όνομα = Ισχύς σε Θέμα , και ο άνθρωπος προσπαθεί να κάνει σύνδεση με αυτό το θέμα με κλιμάκωση Α-Ω τότε έχουμε και το εξής καινούργιο: Όνομα Ανθρώπου = Θέμα ;;

Ναι, όνομα ανθρώπου ισοδυναμεί με θέμα. ΌΧΙ Θέμα.Αλλά θέμα.Τι εννοώ με αυτό.

Η ονοματοδοσία ενός ανθρώπου γινόταν στα αρχαία χρόνια λαμβάνοντας υπ' όψιν τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά του.Πράγμα πολύ σοβαρό γιατί δείχνει πως έδιναν σημασία στην Φιλοσοφική νοοτροπία του κάθε ανθρώπου.Γι αυτό το λόγο τα ονόματα που λάμβαναν οι αρχαίοι Έλληνες είχαν ιδιαίτερη σημασία ή άλλαζαν μετά από κάποια μύηση στα Μυστήρια, και ΔΗΛΩΝΑΝ την ΑΡΧΗ ΣΥΝΔΕΣΗΣ με κάποιο Θέμα ενός Ηλίου Νόησης όπου και είχαν την εγκεφαλική τάση να στρέφονται προς Αυτό.

Δηλαδή , όταν ένας άνθρωπος λάμβανε ένα όνομα τότε είχε μέσα του ένα θέμα.Σε μικρή ισχύ.Όταν όμως ξεκινούσε εργασία το πρώτο που θα έπρεπε να είχε κάνει ήταν να αναγνωρίσει τον Εαυτό του σε αυτό το θέμα.Τότε το θέμα γινόταν Θέμα και αρχή σύνδεσης σε έναν Ήλιο-Μάθηση.

Εκπληκτικό το ό,τι οι Έλληνες έδιναν ΚΑΛΕΣΜΑ (βλ.σχετικό κείμενο) με την ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ σε έναν άνθρωπο.Και βέβαια πιο εκπληκτικό είναι το ότι το έβλεπαν πολύ σοβαρά το Θέμα της σύνδεσης σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της ΜυθΙστορίας.

Το ζουμί όμως είναι στο να κατανοήσει ο άνθρωπος πως το όνομα που έχει δεν είναι τυχαίο.Έχει να κάνει με Μαθήσεις και με συνδέσεις με Ηλίους και με Οδηγούς.Αυτές θα πρέπει να τις ψάξει και να τις μάθει.Γι αυτό και η γνώση του Εαυτού (βλ. ΆρχΩν Εαυτού) είναι πολύ σημαντικό ζήτημα για την Φιλοσοφική Ζωή.

Με την πάροδο όμως των ετών βλέπουμε πως τα Ελληνικά ονόματα έχουν χάσει την ποικιλία τους και έχουν αντικατασταθεί και αλλοιωθεί.Και ισχύει αυτό με όλα τα ονόματα.Όχι μόνον των ανθρώπων αλλά και όλων των Αρχετύπων.Έχει χαθεί η ποικιλία σημαίνει πως έχει χαθεί η Ισχύς σε πολλά. Όταν για παράδειγμα ονοματίζεις χίλια παιδιά με το όνομα Νίκος-Ηλίας-Γεώργιος δεν μπορεί να "λειτουργήσει" το ίδιο καλά η ισχύς σε αυτό το θέμα.Θα λειτουργήσει ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ο άνθρωπος μάθει ΤΙ ΣΥΝΔΕΣΗ και τι Όνομα κρύβεται ΠΙΣΩ από αυτό το συνηθισμένο που έχει λάβει λόγω θρησκείας.

Δεν είναι όλοι Γιώργηδες ή Γιάννηδες...Έχουν όλοι ξεχωριστά ονόματα και Θέματα.Είναι κομμάτια διαφορετικών Ήλιων.Αλλά ακόμα και του ίδιου Ηλίου να είναι , έχουν πάλι διαφορετικό όνομα γιατί ο Ήλιος Νόησης έχει πολλές Μαθήσεις σε πολλά Θέματα με Ισχύ.

Μεγάλο ελάττωμα αυτό με τα ονόματα που δίνονται τώρα.Ακόμα μια αλλοίωση και μειωμένη ισχύς δίνεται στους ανθρώπους.Θα πρέπει να γίνει ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΗ ξανά από την αρχή με σωστή ονοματοδοσία αλλά και με Μάθηση των Ήλιων και των Συνδέσεων με βάση την ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου