Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011

Ήλιος Νόησης

Πολλές θεωρίες υπάρχουν και ακούγονται για υπερόντα - μεγάλα Πνεύματα και θεούς σε πολλά μέρη της Γης.Κάθε λαός έχει και τα δικά του συστήματα και δοξασίες.Αυτό όμως που πρέπει να γίνει ξεκάθαρο είναι το τι πρέπει να πάρει ένας άνθρωπος που έχει απλωμένο Νου μέσα από όλες αυτές τις παραδόσεις και δοξασίες,θρύλους,Μύθους και Ιστορίες.

Είναι ξεκάθαρο πως σε κάθε γωνιά και σε κάθε λαό πολλές Μυθολογίες έχουν κοινά στοιχεία.Αυτό δίνει να εννοηθεί πως όλα έχουν κάπως κοινή Αρχή.
Αυτή η κοινή αρχή είναι το Αρχέτυπο Θεού και ο Ήλιος Νόησης του κάθε Αρχέτυπου.

Όταν όμως λέμε Ήλιο Νόησης τι εννοούμε...
Μιλάμε για την Πηγή όπου υπάρχει το Θέμα του Χ-Ψ Αρχέτυπου σε πλήρη Ισχύ και Νόηση.Κάθε Ήλιος έχει ορισμένα Θέματα τα οποία φτιάχνουν την Ουσία Του.Είναι η Πηγή για όλα τα υπό-θέματα του Θέματος και για όλες τις κλιμακώσεις Ισχύος στα υπό-θέματα.Είναι όλα τα σκαλιά μέχρι να γίνει η ένωση Ανθρώπου και Ήλιου Νόησης σαν Α ο Άνθρωπος και σαν Ω ο Ήλιος.

Όταν για παράδειγμα μιλάμε για τον Θεό Άρη μιλάμε για τον ΘΕΟ-ΑΡΧΕΤΥΠΟ και Ήλιο Νόησης για κάποια Θέματα και μια ορισμένη Τέλεια Ισχύ σε αυτά τα θέματα.Σαν Μεγάλο Πνεύμα ο Άρης ή σαν Πλανήτης(Πλάσμα-Εγκέφαλος) δίνει Θάρρος στον Άνδρα.

Εάν πάρουμε το Θάρρος ως το Θέμα τότε ο άνθρωπος ο οποίος έχει συνδέσεις Νοητικές με αυτόν τον Ήλιο τότε θα κάνει κλιμάκωση Νου μέχρι να φτιάξει το σχοινί για να σκαρφαλώσει σε αυτό το Βουνό.Όσο σκαρφαλώνει τόσο αναβαθμίζεται ο Οδηγός που έχει εισέλθει γι αυτό το Θέμα,άρα όσο ανεβαίνει τόσο Ισχύ και Δύναμη λαμβάνει επί του Θέματος,άρα τόσο πιο ισχυρή είναι η Σύνδεση με τον Ήλιο-Άρη.

Αυτό ισχύει για όλα τα Θέματα,προβολικά ανοδικά και καθοδικά σε Ισχύ , και Μοίρασμα Νόησης.
Ο καθένας μπορεί να κάνει Συνδέσεις με όλα τα αρχέτυπα - Ψάξτε Μυθολογία - αφού πρώτα όπως έχουμε πει εισέλθει στην ΜεταΦυσική τους Θεωρία και Πρακτική ,  έτσι ώστε να έχει πολλές συνδέσεις και να είναι πολύπλοκος σαν Ον με Ισχύ και Ήλιους Νόησης.
Αυτό θέλει εργασία και όρεξη για αποκωδικοποίηση της Μυθολογίας διότι σφύζει από Ήλιους Νόησης.

Αυτά μέχρι να γίνει αυτός ένας Ήλιος Νόησης - Αρχέτυπο..σε άλλους Κόσμους.

2 σχόλια:

 1. θα βγάλω ένα συγκεντρωτικό για τις Μούσες, με διάφορα που έχω γράψει κατά καιρούς σε φόρουμ και στο FB αλλά και νέα στοιχεία.

  εν ολίγοις... είναι κατά βάσιν Πυρήνες Αιθερικοί, ΔΙΑχειριστές της Έμπνευσης, αναλόγως θε(α)ματος. σε παραπέμπουν-συνδέουν μετά στο κατάλληλο Όνομα - υποΠυρήνα του ΣυνΌλου Θείου Αιθερίου.

  όταν έρχεται ο Απόλλων -ο Ήλιος-, η φώτιση στο κεφάλι του ανθρώπου έρχονται και οι Μούσες διότι αυτός είναι ο Μουσ-Ηγέτης.

  έχουν πατέρα τον Δία και μητέρα την Μνημοσύνη -την Μνήμη, αυτό λέει οτι καθένας πρέπει να θυμάται όλες τις πληροφορίες- αλλά ο ηγέτης και "διοικητής" τους είναι ο Απόλλων Μουσηγέτης.

  στο Δέντρο των Κύκλων, των Εσφαιρίδων (Σεφιρώθ) -της Ζωής και του Αιώνος-, δηλ. στο Κηρύκειον λεπτομερέστερα, υπάρχουν 10 Σφαίρες. η κατώτερη είναι η γήινη και υλική, και οι άλλες απο πάνω είναι Εννέα. τέλος. μιλάμε για την Εννεάδα των Μουσών. αυτό το πρωτοδιατυπώνω εδώ.

  17 Nοε. 2011, 20:35 (8::8)

  Παλιγγίνης Ελευθέριος - HecarΧος HellΕυθερεύς
  ✩☿Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ S☿✩
  ✩∞Ι∞Α∞Ο∞✩
  ✩∞Κ∞Ρ∞Σ∞✩
  ✩☿Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ S☿✩

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Να συμπληρώσω το εξής : Όταν λέμε ότι ένας Ήλιος έχει Ισχύ σε κάποια Θέματα με τα κατάλληλα Πνεύματα Οδηγούς σε αυτά τα Θέματα μιλάμε για το εξής απλό.

  Αν ψάξουμε στην Ελληνική Μυθολογία αλλά και σε άλλες μυθολογίες ακόμα και στους Ύμνους Ορφικούς κ.λπ. μπορούμε να βρούμε τα Ονόματα των Θεών.Πολύ απλά κάθε όνομα είναι και Θέμα του Ηλίου Νόησης αυτού.
  Απόλλωνας-Δίας-Αθηνά κ.τλ.

  Δηλαδή το κάθε Όνομα είναι το Θέμα που έχει ΑΩ ισχύ ο κάθε Ήλιος Νόησης-Αρχέτυπο.
  Από εκεί και πέρα μπορούμε εύκολα να κάνουμε τις συνδέσεις μας με τους Οδηγούς.

  Αυτό το γράφω για να υπάρξει ακόμα πιο καθαρό τοπίο ως προς το τι είναι ΘΕΜΑ ΗΛΙΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή