Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011

Το αρχικό "χτύπημα"

Είναι ξεκάθαρο σε όλους μας ό,τι έχουμε ζήσει αυτό το πακέτο θεμάτων κατά την εκκίνηση της πνευματικής μας ζωής.

Τι εννοώ ως πακέτο και ως χτύπημα.
Όταν κάποιος ξεκινάει για να λειτουργήσει τον εγκέφαλό του συνήθως συμβαίνουν τα παρακάτω :

Έχει αμφιβολίες για την πρόοδό του σε όλα τα θέματα.Ψάχνει να βρει κάποιο μέτρο σύγκρισης έτσι ώστε να "μετρήσει" τις επιδόσεις του.Συνήθως αμφιβάλλει γιατί έρχονται σκέψεις μέσα του πως δεν κάνει κάτι καλά ή ότι έχει σκαμπανεβάσματα στην πρόοδό του.

Αυτό έχει καθαρά να κάνει με την θέληση του και την πίστη που έχει στον εαυτό του.Είναι ξεκάθαρα θέμα ψυχολογίας και άνεσης.Θα ψάξει να βρει σίγουρα κάποιον άνθρωπο που θα του ζητήσει συνεχώς επιβεβαιώσεις ό,τι βρίσκεται στον σωστό δρόμο.

Προσωπικά θεωρώ πως θα πρέπει να κατανοήσουμε πως δεν θα υπάρχει πάντα ένα άτομο για να δίνει βοήθεια ή να επιβεβαιώνει πάντα αυτά τα ερωτήματα.Θα πρέπει να μάθουμε να ξεκαθαρίζουμε τα πάντα μέσα στον εαυτό μας με όσο δυνατόν λιγότερη εξωτερική βοήθεια.

Και αυτό το λέω γιατί όπως έχει γραφεί στο κείμενο "ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ" , δίνεται να εννοηθεί πως ο καθένας μας έχει διαφορετικά μέτρα και σταθμά.Διαφορετικό δρόμο εξέλιξης.Πιο ανηφορικό πιο ίσιο πιο ομαλό πιο δύσκολο.Δεν έχουμε τον ίδιο δρόμο ατομική εξέλιξης και αποστολής.Γι αυτό το λόγο δεν γίνεται να υπάρχουν επιβεβαιώσεις από άτομα τα οποία διανύουν τον δικό τους δρόμο.
Βεβαίως μπορεί να δίνεται εμψύχωση..αλλά όχι πάντα.

Πρέπει ο καθένας να σταθεί στα πόδια του και να δει σαν ΗΡΑΚΛΗΣ μόνος του τους δύο δρόμους.Πρέπει να ξεκαθαρίσει κάθε φορά που θα έρχεται αυτό το χτύπημα της αμφιβολίας ό,τι είναι σίγουρα σε καλό δρόμο.Ό,τι προχωράει καλά.Ό,τι δεν τον σταματά τίποτα.
Θα πρέπει όμως να τα βλέπει όλα σφαιρικά και να κρίνει τον εαυτό του ξεκάθαρα και χωρίς να γίνεται τυφλός από κάποια λάθη που έχει κάνει.

Ξεκάθαρα πράγματα λοιπόν.Είμαστε δίκαιοι με τον εαυτό μας.Όσο έρχονται οι αμφιβολίες , το μόνο που θέλει είναι Δικαιοσύνη-Πίστη-Θέληση για να συνεχίσει το άτομο στο δρόμο που θέλει να χαράξει.

Δεν χωράνε αμφιβολίες ούτε θολές σκέψεις σε καμία περίοδο της εξέλιξης του πνεύματος.Είναι κάποια test τα οποία όσο τα προλαβαίνουμε τόσο πιο γρήγορα θα τα εξαφανίσουμε...και ο δρόμος θα είναι πολύ πιο ομαλός.
Η αυτοπεποίθηση είναι πολύ σημαντικό στοιχείο,μαζί με την θέληση την όρεξη και την πίστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου