Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2011

Ανάποδος Πυροσβέστης

Οι Μεταφορικές ιστορίες είναι οι καλύτερες για να δείξουν το Σύμπαν Έσω και Έξω από το Κεφάλι μας.Μία τέτοια είναι και η παρακάτω για να δείξει ό,τι κάποια πράγματα πρέπει να είναι ανάποδα.
Το ανάποδο δεν σημαίνει και αρνητικό.Απλά ένα νόμισμα έχει Κορώνα και Γράμματα.Αλλά πρώτα θα πας στα γράμματα και μετά στην Κορώνα.
Παρακάτω θα δείτε τι είναι τα Γράμματα και ποια η Κορώνα.

Πυροσβέστης είναι αυτός που σώζει από φωτιές κόσμο και δάση.Ο ανάποδος πυροσβέστης είναι αυτός που βάζει τον κόσμο μέσα στην φωτιά.Είναι αυτός δηλαδή που από μια πολυκατοικία θα κατεβάσει τους ανθρώπους από μια σκάλα ή άλλο μηχάνημα για να τους σώσει.Το ανάποδο είναι να τους ανεβάσει και να τους βάλει μέσα στην Φωτιά να καούν.

Εδώ μπαίνει νέα Λέξη.Πολυκατοικία.Για να βγεις από αυτήν και να πας βόλτα έξω πρέπει να κατέβεις τα σκαλιά ή τον ανελκυστήρα.Ανάποδα τι έχουμε;Για να πας ταράτσα πρέπει να ανέβεις σκαλιά.

Ας πάμε πιο απλά τώρα.Όλα ανάποδα.
Πολυκατοικία με Ορόφους = Νους με ξεκίνημα για επίπεδα-ορόφους.
Πυροσβέστης = Άνθρωπος με Έμπνευση αλλά σε κάποιες περιπτώσεις Οδηγός Πνεύμα που δίνει Έμπνευση.

Άρα τι έχουμε ; Κάτι σαν κώδικα ηθικής και λογικής.Να τοποθετείς τον εαυτό σου σαν πυροσβέστη ανάποδο και να βάζεις στην φωτιά ανθρώπους και έννοιες.Δολοφόνος δηλαδή.Αλλά ο Θάνατος εδώ είναι εμπειρία.Γιατί μετά από κάθε ανέβασμα ορόφου και εξέλιξη σε Ιδέες είναι σα να γεννιέσαι ξανά.Άρα πέρασες από θάνατο και φωτιά καθάρσεως.

Το Νόημα στο όλο Θέμα έχει να κάνει με ό,τι φαινομενικά ο Θάνατος είναι κάτι κακό σαν απώλεια ανθρώπου.Αλλά θάνατος υπάρχει παντού.Ανάποδος θάνατος είναι ζωή.Μα όχι απώλεια σε κάτι ή κάποιον.Ο Θάνατος εξελίσσει Ιδέες και Νοήματα σε κάτι καλύτερο.Δεν είναι απώλεια.Αλλά το ανάποδο. Εύρεση Νέας Ζωής.Κάθε μέρα υπάρχει θάνατος μέσα μας και ζωή σαν κύκλος.Η ανάπτυξη νέας Ιδέας πάντα γίνεται πάνω σε κάποια άλλη παλαιότερή της.Θάνατος για την προηγούμενη αλλά ζωή για Νέα.Και μέσα στην Νέα υπάρχει στοιχείο και Ουσία της Παλιάς.

Κάτι πολύ απλό : Ακόμα και να πέσει μία "τρίχα" από το κεφάλι κάποιου έχει πεθάνει.Δεν είναι ο ίδιος με ό,τι ήταν ένα δευτερόλεπτο πριν.Είναι άλλος.Έχει διαφορά.Είναι θάνατος.Τόσο απλό.Παντού είναι Θάνατος σε όλα.


Συμπέρασμα μέσα από όλα αυτά είναι.Ανάποδα Νοήματα σαν ΠυροΑνάφτρες να υπάρχουν.Να βάζουμε Ιδέες και Έννοιες στην φωτιά για Θάνατο και Εύρεση και Ανάπτυξη Ζωής.Η πολυκατοικία για ΒΟΛΤΑ ΕΞΩ και ΠΑΝΩ θέλει ανέβασμα.Όχι κατέβασμα.Όλα ανάποδα.Ο Θάνατος είναι Ζωή Ιδεών και όχι χάσιμο.
Αυτά τα λίγα.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ : Λόγο του ό,τι ίσως δεν κατανοήθηκε το Θέμα αλλά μόνο κάποια Νοήματα-Νήματα του Θέματος παραθέτω εδώ το Θέμα για Αρχή Πλήρης Κατανόησης :
Η Ουσία είναι απλή.
Βάλτε όποια έννοια θέλετε στην αντίστοιχη λέξη του Θανάτου.

Η Ουσία είναι η Ισχύς των πραγμάτων.Όταν μιλάμε για μια έννοια ομιλούμε για αυτήν χωρίς να γνωρίζουμε την πλήρη ισχύ της.Έχουμε δώσει ορισμούς σε έννοιες χωρίς να ξέρουμε τι είναι πχ ΠΟΝΟΣ , γιατί συνέχεια μιλάμε για πόνο.Λόγω των επιπέδων γίνεται αυτό.

Αυτό που τονίζω στο κείμενο είναι η αποφυγή του να ορίζουμε τα πράγματα όταν είναι σε μικρή ισχύ.Γι'αυτό ακριβώς πρέπει να καταλαβαίνουμε ό,τι τα αντίθετά τους ισχύουν τις περισσότερες φορές.

Στο θέμα θανάτου , ο ΘΑΝΑΤΟΣ σε πλήρη ισχύ είναι Ζωή σε κάτι καινούργιο.Επειδή όμως λόγω επιπέδων ανθρώπου δεν ξέρει τι είναι ο ΘΑΝΑΤΟΣ και βλέπει μόνο τον θάνατο , τότε τον θεωρεί ως κάτι δυσάρεστο.Και για περαιτέρω ανάλυση έχουμε σαν λέξεις αυτά : ζωή - Ζωή -ΖΩΗ.
θάνατος-Θάνατος-ΘΑΝΑΤΟΣ.πόνος-Πόνος-ΠΟΝΟΣ.
Και στις έννοιες κατανόησης ισχύς των λέξεων ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ.

Αυτό είναι το όλο θέμα πιο ξεκαθαρισμένο.Το παράδειγμα του θανάτου τοποθετήθηκε στο κείμενο για να αποφύγουμε έναν από τους χειρότερους φόβους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου