Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2011

Θέμα Λάθους

Έχω λάθος = 590
Ατομική Λογική = 590


Ξεκάθαρο το Νόημα. Αλλά υπάρχει και άλλο θέμα εδώ.Κανείς τέλειος ! Άρα όλες οι ατομικές λογικές έχουν λάθη. Είναι δυνατόν αυτό ;
Ίσως ναι ίσως όχι.
Μα όταν ένας λέμε ότι έχει δίκιο σε κάτι ξέρουμε ό,τι αυτό το κάτι δεν είναι ΈΤΣΙ όπως το λέει,μα "κάπως έτσι" και πιο προοδευμένο σε λογική από αυτό που λέμε εμείς.

Εδώ υπάρχει καινούργιος λάκκος.Εγώ ας πούμε έχω λάθος σε πολλά.Μα ποιος ο λόγος και ποια η λογική να τα λέω αφού όλα είναι λάθος ; Εδώ η αλήθεια είναι πως ο Λόγος και η μιλιά δόθηκε για εξέλιξη με συνεργασία εγκεφάλων δύο ή περισσοτέρων ατόμων.Με απλά λόγια , δεν φοβόμαστε να πούμε κάτι σε διάλογο όταν αυτό είναι λάθος,διότι δεν υπάρχει ουσιαστικός σκοπός και λογική να μείνει στάσιμη αυτή η άποψη.

Ακόμα πιο απλά.Εάν μιλάνε δύο ή περισσότεροι άνθρωποι για θέματα που ξέρουν ό,τι είναι σωστοί μα και αυτονόητα με Λογική , είναι Λογικό να γίνεται ; Είναι λογικό να μιλάνε άνθρωποι και  εγκέφαλοι μόνο για θέματα τα οποία είναι ήδη γνωστά και ορθά σε αυτούς ; Ποιό το Νόημα εάν δεν μιλήσουν με λάθη στα λόγια ;

Βαθύτερο Νόημα τώρα : Ο Σκοπός και ο Στόχος του Διαλόγου και του Λογισμού Νου είναι να ψάχνει με συνεργασία άλλου Νου και Λογισμού το Ορθό.Και όχι απλά να μιλάει για ορθό μόνο και μόνο για να το επιβεβαιώνει και να χαλαρώνει.
Σκοπός Διαλόγου είναι να τεθούν και να αφεθούν πάνω στο τραπέζι θέματα λανθασμένα και απόψεις μη αντικειμενικά και Κυριολεκτικομεταφορικά "σωστές" , για την εύρεση Δρόμου και Λόφου Ορθού.

Δεν πρέπει κάποιος να κρύβει τις λάθος απόψεις του από τους άλλους.Αλλά καταρχήν να γνωρίζει ό,τι αδυνατεί για κάποιο λόγο να τις διευρύνει-εξελίξει , και να αναζητήσει συνεργασία με άλλον Νου για την εύρεση ορθής Λογικής και Άποψης.

Δεν καθαρίζουμε "όσα βλέπει η πεθερά" από το σπίτι-Εγκέφαλό μας και μετά αναπαυόμαστε στις ψευδαισθήσεις του κεφαλιού μας , ησυχάζοντας και αυτοχαλαρόνοντας το Νου μας ό,τι είμαστε καλά.Αλλά κυνηγάμε για την μείωση των λαθών και την εύρεση ορθής αρχής για νέες απόψεις και λογικές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου