Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2011

Ο Προγραμματισμός ( Β' Μέρος - Πνευματικό )

Όπως καταγράφηκε στο α' μέρος ο προγραμματισμός στο πνευματικό επίπεδο έχει ιδιαίτερη σχέση με την πρακτική και την κλιμάκωση.
Όταν ο άνθρωπος της Εγκφαλικής Αρχής και Μύησης για αρχή ανοίγματος δεξιού ημισφαιρίου έχει τακτοποιήσει το υλικό μέρος της ζωής του, έχει διαθέσιμο χρόνο για τον υπέρτατο σκοπό του.Την ένωση με τον Αόρατο Ανώτερο Κόσμο.

Θα πρέπει όμως να γίνει κατανοητό ότι για να γίνει μία εξέλιξη σε ένα θέμα με βάση την κλιμάκωση ,θα πρέπει πρώτα να γίνει πρακτική και προγραμματισμός. Δηλαδή έχουμε το εξής σχήμα :

ΑπΌψη Α <--Προγραμματισμός--><-- Πρακτική--><--Προγραμματισμός Εξελικτικός-->ΑπΌψη Αβ κ.ο.κ

Εμείς εδώ θα μιλήσουμε για προγραμματισμό πριν και μετά πρακτικής , που στην ουσία είναι η ίδια θεωρία απλά διαφέρει ο στόχος της.
Στον συγκεκριμένο προγραμματισμό ανόδου νόησης από μια άποψη σε μια άλλη , δεν χρειάζονται υλικά εργαλεία ούτε λίστες ούτε ατζέντες.Το μόνο που χρειάζεται είναι νοητική-πνευματική-ψυχική εστίαση στον Στόχο.
Εφόσον ο στόχος είναι πνευματικής φύσεως έτσι και τα εργαλεία είναι πνευματικά.
Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ εδώ είναι ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΣ.

Θα πρέπει δηλαδή να ρυθμίσουμε τον εγκέφαλό μας στην κατάσταση την οποία θα είναι : Ήρεμος - Συγκεντρωμένος - Σε εγρήγορση - Καθαρός.
Αυτές οι ρυθμίσεις είναι κάπως σαν διακόπτες μέσα στον εγκέφαλό μας.Οι οποίοι όταν ο Νους είναι σε χάος χωρίς προγραμματισμό τότε δεν ανεβαίνουν ποτέ.
Η λύση σε αυτό είναι να υπάρχει ένας καλός υλικός προγραμματισμός , όπου να δίνει ελεύθερο χρόνο για πνευματική αναζήτηση και άνοδο.Τότε αυτόματα ο εγκέφαλος θα πρέπει να βρεθεί σε ήσυχο μέρος και απομονωμένο έτσι ώστε να ξεκινήσει το άνοιγμα αυτών των διακοπτών.
Ο άνθρωπος εκείνες τις στιγμές θα βρεθεί σε μία χαλάρωση και ηρεμία που θα είναι ανακατεμένα μαζί με εγρήγορση δεξιού ημισφαιρίου - Οδηγού. Τότε από μόνος του θα καταλάβει ότι ήρθε η ώρα να αρχίσει αναζήτηση μέσω ερωτήσεων και άλλων τρόπων.

Μπορεί ο προγραμματισμός του πνευματικού μέρους να μην είναι κάτι πολύπλοκο στην θεωρία αλλά απαιτεί ΘΥΣΙΕΣ. Και αυτές ίσως έχουν να κάνουν με τον Ύπνο ή το Ξύπνημα.
Σύνηθες φαινόμενο είναι τα άτομα όπου έχουν αρχή δεξιού ημισφαιρίου να ξυπνάνε πολύ νωρίς και να κοιμούνται ελάχιστες ώρες.Και αυτό γιατί θεωρούν τον πολύ ύπνο ως χάσιμο χρόνου. Ο χρόνος όπως έχουμε πει σε κάποιον άνθρωπο ο οποίος έχει λάβει μύηση είναι με το μέρος του. Του είναι κάπως άχρηστο να τον σπαταλά στον 8ωρο ύπνο. Του αρκούν 4 ώρες. Αυτό έχει να κάνει με το ότι έχει καλό προγραμματισμό υλικού και το υπόλοιπο της ημέρας το κρατά για να προγραμματίσει τα Πνευματικά ζητήματα , έτσι ώστε να περάσει στην πρακτική και στην κλιμάκωση-εξέλιξη σταδίων και επιπέδων.
Την Νύκτα και νωρίς την Ημέρα συμβαίνει ο Νους τους να είναι στην πιο κατάλληλη ρύθμιση εγκεφαλική και τα αποτελέσματα είναι πιο καθαρά από τις άλλες ώρες.Όχι ότι βέβαια δεν μπορεί να το πράξει και σε όλη την διάρκεια της ημέρας.Απλά η εξάσκηση θα πρέπει να είναι καθημερινή.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους,ότι για να έχουν έναν τέτοιο στόχο δεν θα πρέπει να αποφεύγουν τις θυσίες για τα πνευματικά-ύψιστα ζητήματα, αλλά να αποσκοπούν στο να κάνουν τέτοιες κινήσεις,διότι μόνο όφελους θα μπορούν να δώσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου