Σάββατο, 6 Αυγούστου 2011

Μεταφορικά & Κυριολεκτικά

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι διαβάζοντας ένα κείμενο ή αναλύοντας μια εικόνα έχουμε τα εξής αποτελέσματα :
1 Κυριολεκτικό Αποτέλεσμα
Άπειρα Μεταφορικά-Συμβολικά

Αυτό γίνεται για τον εξής απλό λόγο. Κάθε εικόνα ή κείμενο ή έννοια βρίσκεται στον Κόσμο των Ιδεών ως Τέλειο.Από εκεί το έλαβε ο εμπνευστής της και το αποτύπωσε στον κυριολεκτικό κόσμο.
Εκεί γεννιέται η κυριολεκτική σημασία του θέματος.Γιατί πέρασε μέσα από φίλτρα εγκεφαλικά του συγγραφέα ή του ζωγράφου ή του οποιουδήποτε ερευνητή - εφευρέτη και το απέδωσε ανάλογα με την Νόηση του και το Υπόβαθρό του.

Η μεταφορική - συμβολική σημασία είναι αυτή που όπως λέει και η λέξη μεταφέρετε από τον Κόσμο των Ιδεών όπου κατοικούσε κατά μία έννοια.Αυτή η έννοια είναι κλιμάκωσης ΑΩ όπως έχουμε αναφέρει στο αντίστοιχο κείμενο.Εκεί πέρα υπάρχουν και οι συμβολισμοί όπου χρειάζεται έρευνα και μελέτη για να τους συλλάβει ο Νους , με την βοήθεια και των Οδηγών του.

Ο κάθε αποσυμβολισμός έννοιας-εικόνας-κειμένου-εφεύρεσης-κώδικα έχει να κάνει με ανηφορική οδό προς τον Πυρήνα και τον Αιθερικό κόσμο.Τα μεγάλα Κείμενα-Μυθολογίες έχουν πολλούς συμβολισμούς διότι γράφτηκαν από Νόες οι οποίοι είχαν συλλάβει την Έννοια της αποτύπωσης Ιδεών με Κώδικα.Τα κείμενα της Ελληνικής Μυθολογίας ειδικότερα είναι Μυητικά και Αιθερικά γιατί ακριβώς γράφτηκαν σε αυτό το πρότυπο του 1 Κυριολεκτική σημασία Άπειρες Μεταφορικές Συμβολικές Ιδεατές.

Προτείνω ειδικότερα να γίνει ανάγνωση Ελληνικής Μυθολογίας - Ομηρικών όπου οι Ιδέες και οι Έννοιες είναι Υψίστης σημασίας για άνοιγμα εγκεφάλου.

Ο κάθε άνθρωπος θα πρέπει να κατανοήσει πως η κυριολεκτική σημασία έχει να κάνει μόνο με υποκειμενική άπΟψη του εκάστοτε ανθρώπου που ΕνΠνεύστηκε και έλαβε την "Μεταφορά".
Μέχρι εκεί δηλαδή....Το αντικειμενικό - αληθές βρίσκεται στις Συμβολικές ΈνΝΟιΕς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου