Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011

Πολλαπλές Ποσότητες

Είναι κατανοητό από τα προηγούμενα κείμενα πως ο λόγος είπε ότι ο Εγκέφαλος του κάθε ανθρώπου διαφέρει σε λογική και νόηση και υπάρχει ποικιλία και πολυμορφία. Όμως , θα πρέπει να γίνει γνωστό επίσης πως όσο ο εγκεφαλικά εξελίξιμος Νους που δεν έχει ακόμα ταυτιστεί με Αιθέριο Κόσμο βρίσκεται στο ίδιο πλαίσιο Μεγίστης Λογικής αλλά σε Ανώτερο Ιδιωτικό Πλαίσιο Ιδιωτικής Λογικής πιο εξελιγμένης από άλλους.

Τα παραπάνω λέγονται για να κατανοηθεί αυτό που θα γραφεί εδώ :
Ας υποθέσουμε πως έχουμε μια ευθεία. Σε λογική η ευθεία δεν έχει αρχή και τέλος.Άρα είναι άπειρη αυτή η Ευθεία. Ας πούμε τώρα πως παίρνουμε κάποια κομμάτια από αυτήν.Σε λογική πάλι όσο να κόψουμε από το Άπειρο πάλι άπειρο θα είναι. Γεννιούνται δηλαδή από αυτό ατελείωτα κομμάτια άρα μικρά άλλα μεγάλα.
Μετά μπορεί να τα αλλάξεις το σχήμα εφόσον πλέον είναι κάπως ανεξάρτητα σαν Υιοί και Κόρες της Ευθείας τα κομμάτια αυτά και να τα καμπυλώσεις ή να τα τριγωνοποιήσεις ή να τα κάνεις κύκλους.
Αυτά τα κομμάτια έχουν πεπερασμένο μήκος και συγκεκριμένο σχήμα.Είναι όμως από την ίδια Ουσία με αυτή της Ευθείας.

Αν υποθέσουμε πως η ευθεία είναι η Πηγή που είναι Άπειρη και τα δημιουργήματα τα διάφορα σχήματα φτιαγμένα και παρμένα από Αυτή την Πηγή τότε καταλαβαίνουμε το εξής :

Η Πηγή προβάλει τον Εαυτό της με διάφορες προβολές που αντιστοιχούν σε διάφορες Νοήσεις , με διαφορετικό Πλαίσιο-Υφή-Εικόνα σαν Όντα και Έννοιες και με διαφορετική ισχύ σε όλα.
Η ισχύς και το πέρας της έχουν να κάνουμε με τις διαφορετικές ποιότητες των εγκεφάλων και τις διάφορες Νοήσεις και Κατανοήσεις των μικρότερων σχημάτων και με την σειρά τους αυτές σε ακόμα πιο μικρά σχήματα κ.ο.κ


Από Ένα γίνονται Όλα και από Όλα Ένα. - Ηράκλειτος

Το ΆΠΕΙΡΟ δεν είναι Άπειρο αλλά Α-ΠΥΡ-Ω ----> ΑΩ και ΠΥΡ στο Κέντρο.

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ - Ηράκλειτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου