Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2011

Δυνάμεις & Λογική Εξέλιξης


Ο Άνθρωπος έχει τεράστιες δυνατότητες μέσα στο Νου του. Δυνάμεις που αν τις ξεκλειδώσει θα ανακαλύψει μια νέα Φυσική που διέπεται από διαφορετικούς Νόμους καθημερινότητας.

Για να υπάρξουν δυνάμεις οι οποίες θα έχουν να κάνουν με κάτι το μετά-Φυσικό και Πνευματικό θα πρέπει πρώτα να υπάρξει η εμπέδωση της Λογικής τους και η εξελικτική πορεία προς αυτές. Δηλαδή δεν δίνονται με "μαγικό" τρόπο. Για να ξεκλειδώσει κάτι ο εγκέφαλος θα πρέπει πρώτα να βρει το "κλειδί" για την πόρτα με την αντίστοιχη δυνατότητα. Όμως για την πλήρη απόκτηση κάποιας δύναμης πνευματικής θα χρειαστεί να κατανοηθεί πλήρως η "θεωρία" της.

Αυτό θυμίζει κάπως τα διάφορα κινούμενα σχέδια όπου ένας εκ των ηρώων ανοίγει μια πόρτα και πίσω ακριβώς βρίσκεται μια δεύτερη...μια τρίτη...κ.ο.κ. Κάπως έτσι είναι και η Λογική Εξέλιξης σε δυνατότητες του Νου. Ανοίγεις πόρτες πόρτες όπου ξεκλειδώνεται κάτι άλλο , αλλά με σκαλοπάτια,σταδιακά , με προσπάθεια.

Η κατανόηση της Λογικής θα πρέπει να είναι σε μεγάλο επίπεδο αλλιώς δεν θα φτάσει ποτέ σε πλήρη εκμετάλλευση της Δύναμης ο άνθρωπος. Πρώτα θα χρειαστεί χρόνος για να δει το Θέμα μέσω δοκιμασιών και όταν τα καταφέρει θα περάσει στο άνοιγμα πυλών.

Πολύ απλά δηλαδή για να αποκτήσει κάποιος μια μεταφυσική "αίσθηση" αοράτου Όντος θα χρειαστεί να μπει στην Λογική της μετα-αίσθησης αυτής.Όταν κατανοήσει την γεύσης της τότε θα ξεκινήσει χωρίς φόβο το άνοιγμα της δύναμης αυτής.

Τότε ο άνθρωπος θα έχει τακτοποιήσει ένα από τα αμέτρητα δωμάτια του Νου και θα προχωρήσει πιο βαθιά στο Λαβύρινθο χωρίς να επιμένει σε μία δύναμη αλλά αναζητώντας ολοκληρωτική ομαδοποίηση και τακτοποίηση του εγκεφάλου του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου