Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2011

Ανεξάρτητος & Ελεύθερος

Υπάρχει μεγάλη σύγχυση σε πολλά θέματα για την κοινωνική ζωή. Όμως ένα από τα σημαντικότερα είναι αυτό της ανεξαρτησίας από τους γονείς και το περίγυρο.

Συγκεκριμένα για τους νέους ανθρώπους ηλικίας από 15 μέχρι όσο πάει.Πραγματικά όμως όσο πάει γιατί υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων 30 + που έχουν τέτοια θέματα με γονείς ( !!!!! ) .
Πρέπει να δούμε όμως γιατί γίνονται όλα αυτά. Γιατί να υπάρχει το αίσθημα από γονείς και περίγυρο ότι έχουν κάποιου είδους "δικαίωμα" πάνω σε μας.
Τις περισσότερες φορές τα λάθη είναι δικά μας.Και αυτό γιατί δεν κατανοούμε ότι για να εξελιχθούμε θα πρέπει να ελιχθούμε γρήγορα και σε μικρή ηλικία να διεκδικήσουμε την ανεξαρτησία μας από τις διάφορες επικλήσεις συναισθήματος που υπάρχουν από τον κύκλο μας.

Συνηθέστερο είναι ότι αυτό θα το καταλάβουμε όταν θα ξεκινήσουμε τις αναζητήσεις μας προς την αποφυγή από τον Υλικό κόσμο και την αντικατάστασή του από τον Αιθερικό. Τότε θα κατανοηθεί πως η ελευθερία σε όλα τα θέματα είναι μέγιστο αγαθό και παίζει τον ρόλο φάρμακου για τον εγκέφαλό μας.
Εκεί ξεκινάει και η "μάχη" για την ανεξαρτησία από τις επιρροές του κύκλου μας.Ξεκινώντας από τους γονείς όπου με τις γνωστές ατάκες πλέον θα προσπαθήσουν να ρουφήξουν και άλλο από το άτομο αλλά και να δημιουργήσουν τύψεις για να καθηλώσουν σε πρωτόγονες μορφές νόησης τον άνθρωπο.
Ο κύκλος της παρέας θα πρέπει να έχει ισχύ ανόδου και νόηση ανεβασμένη , αλλιώς τα ζητήματα είναι πολλά για τον νεαρό όπου αναζητεί την αλήθεια. Θα πρέπει να κάνει συμβιβάσεις αλλά και να προσπαθήσει να κρατηθεί σε κάποιο επίπεδο. Η αλήθεια να λέγεται είναι δύσκολη η συμβίωση διαφορετικών ποιοτήτων ατόμων αλλά με θέληση και συζήτηση όλα γίνονται. Εκεί θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα άτομα της παρέας με το/η συγκεκριμένο/η νεαρό/ή ταιριάζουν σε κάποια αλλά σε πολλά άλλα είναι άλλοι κόσμοι που χωρίζουν.

Μέσα από όλες αυτές τις διαδικασίες θα ανακαλυφθεί πως το ουσιαστικότερο είναι να υπάρχει άνεση και ελευθερία από τους γνωστούς και φίλους , έτσι ώστε οι αναζητήσεις να είναι ήρεμες και μακριά από συγκρούσεις και διλήμματα.

Ας κατανοήσουμε πως για να δημιουργηθεί μια φιλοσοφία και ένας κόσμος καινούργιος για το κάθε άτομο ξεχωριστά θα πρέπει να έχει αυτά τα φάρμακα στον εγκέφαλό του.Ανεξαρτησία και Ελευθερία.
Δηλαδή να έχει την άνεση να ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ πριν πράξει το οτιδήποτε και όχι να είναι έρμαιο και πρόβατο των κύκλων του.
Το ζητούμενο είναι οι πράξεις με Λογική και με στόχο το Δίκαιο. Όχι επιρροές από τον καθένα χωρίς σκέψη και κρίση.

Πρέπει να έχουμε την δύναμη να επιλέξουμε αυτό που πραγματικά θέλουμε να είμαστε.
Πρόβατο ή Άνθρωπος ;;
Πρέπει από νωρίς να είμαστε σε θέση να σταθούμε στα πόδια μας.Να κάνουμε αυτά που έχουμε ως στόχους.Όχι πλοηγήσεις χωρίς νόημα.Όχι ζωή χωρίς στόχους.
Υπάρχει Λογική και Σκέψη και πρέπει να τα χρησιμοποιούμε ως όπλα.

Είμαστε ελεύθεροι να κάνουμε ότι θέλουμε λένε....αλλά όλοι θα ζυγιστούν με το φθερό της Αλήθειας.
Αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου