Σάββατο, 6 Αυγούστου 2011

Ποιός είναι ο "εχθρός" τελικά ;;;

Ακούω διάφορους κάθε μέρα να ομιλούν για δικούς τους εχθρούς , για αψιμαχίες καθημερινές , για λόγια που κάνουν έτσι ώστε να ταπεινωθεί ο άλλος για να τον κάνουν ρεζίλι , για να φανούν ανώτεροι εκείνοι κ.ο.κ

Εδώ θα πω ότι το θέμα είναι ο εχθρός...
Αν κοιτάξουμε γύρω μας θα δούμε νέους ανθρώπους σε ένα μεγάλο ποσοστό να σπαταλούν τα 2/3 της ζωής τους στα εξής πράγματα :
Όσο είναι στην εφηβεία φτιάχνουν "εχθρούς" μαχαιρώνουν ο ένας τον άλλον , σπαταλούν την ενέργειά τους στο να "θάβουν" και να συκοφαντούν ο ένας τον άλλον , στις κλίκες και σε όλα τα συναφή θέματα.
Είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό ; Είναι δυνατόν να χαραμίζεται τόσος πολύς χρόνος σε τέτοια θεματάκια των ευατούληδων ;; Είναι δυνατόν κατά ένα μεγάλο ποσοστό άνθρωποι μέχρι τα 35 τους να συμπεριφέρονται έτσι ; Να δημιουργούν αντιπαλότητες προβάλλοντας τα προβλήματά τους στους άλλους;;

Το θέμα είναι απλό.Η προβολή όλων αυτών των προβλημάτων έρχεται από τον πραγματικό εχθρό.Τον ίδιο τον εαυτό.Στην ουσία όμως ας δούμε τι γίνεται...

Άνθρωπος ο οποίος βλέπει γύρω του "εχθρούς" είναι άνθρωπος που έχει μέσα του χάος στις σκέψεις του.Διότι τα εσώτερά του προβάλλονται πάντα στην καθημερινότητά του. Αυτός ο οποίος βλέπει γύρω του τέτοια θέματα να υπάρχουν σημαίνει πως το εσωτερικό χάος και η εσωτερική πάλη είναι τόσο δυνατή όπου δεν την αντέχει και την εξωτερικεύει στους συνανθρώπους του.
Εδώ είναι αυτό που λέμε , ότι έχεις μέσα στο Νου σου , συμβαίνει και γύρω σου. Ο καθαρός Νους θα δει τα πράγματα σφαιρικά.Ούτε στο ένα άκρο ούτε στο άλλο.Θα είναι αντικειμενικός. Δεν δημιουργεί εχθρούς γιατί ξέρει ότι η αντιπαλότητα βρίσκεται στα κάτω και στα άνω κέντρα του.Όταν επικρατούν τα κάτω τότε εξωτερικεύει το πρόβλημα.

Επειδή τα ΣύνΠαντα συνδέονται με εκδηλώσεις , όταν το δικό σου (ο Νους) είναι καθαρός τότε αυτομάτως αυτή η καθαρότητα ξεκλειδώνει την καθαρότητα και στο Σύμπαν το οποίος ζεις σαν σώμα.Τότε δεν υπάρχει τίποτα εχθρικό γύρω σου, γιατί απλά έχεις ανέβει και έχεις ξεκλειδώσει τα άνω κέντρα και οι ψεύτικοι εχθροί είναι πολύ κάτω.Ούτε καν ισχύουν σαν έννοιες.

Θα πρέπει όμως να γίνει μια μετουσίωση των κάτω κέντρων και άνοδος στα άνω.Δηλαδή μια αλλαγή συμπαντική στο Νου σου.Να γίνει κάτι σαν έκρηξη μέσα στον εγκέφαλο σου.Στον προσωπικό σου Κόσμο. Εδώ είναι ο υποτιθέμενος εχθρός.Και λέω υποτιθέμενος γιατί ένας καθαρός άνθρωπος θα καταλάβει αυτό που είχαμε πει σε άλλο κείμενο.Ότι θα πρέπει να βλέπουμε το θέμα και όχι την κατάσταση.Ο εσωτερικός εχθρός δεν είναι καν εχθρός.Γιατί εκδηλώνεται μέσω tests , άρα είναι αυτός που θα σου δώσει εκΠαίδευση και εμΠΥΡεία για άνοδο.

Μάθε λοιπόν τον Εαυτό σου ότι ούτε εχθρός είναι στην πραγματικότητα και ας εκδηλώνεται φαινομενικά έτσι.Όπως έχουμε πει εκδηλώνεται ο Οδηγός με ΒΑΣΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΤΑ ΦΥΣΗ. Αυτό είναι το Δίκαιο.

Συμπέρασμα λοιπόν , ότι εχθροί δεν υπάρχουν. Ας βλέπουμε πέρα από Τοίχους τους οποίους τα ελλειπή μάτια μας δημιουργούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου