Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2011

Ο Προγραμματισμός ( Μέρος Α' - Υλικό )

Η λέξη πρόγραμμα φέρνει στο Νου την εργασία για κάτι. Ίσως σε κάποιους να φέρνει και το σχολείο ή το φροντιστήριο. Την δουλειά μας και τις  διάφορες σκοτούρες μας.Αυτά στο υλικό κομμάτι.
Στο πνευματικό κομμάτι όμως η λέξη πρόγραμμα έχει αδελφική σχέση με τις λέξεις Κλιμάκωση και Πρακτική.
Συγκεκριμένα σαν άνθρωποι όπου ο στόχος είναι η άνοδος στα επίπεδα θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι είμαστε ένα χάος χωρίς το σωστό πρόγραμμα.Αμέσως έρχεται η λέξη "ατζέντα" στο μυαλό μου.Είναι ένα καλό εργαλείο όπου μπορεί να βοηθήσει και να διευκολύνει τον άνθρωπο.Ώς εδώ με τα λόγια του αέρα.Ας πάμε σε παράδειγμα :

Έστω : Ένας άνθρωπος ο οποίος έχει την υλική του εργασία , τις υποχρεώσεις του , τους λογαριασμούς του και όλα τα γνωστά και άχρηστα (κατά ένα μεγάλο ποσοστό) θέματα που τον απασχολούν και του μειώνουν τον χρόνο για πνευματική άνοδο.
Ερωτήματα...
- Πώς αυτός ο άνθρωπος θα πετύχει κλιμάκωση σε θέματα που τον απασχολούν από μια θέση νόησης Α σε μια άλλη Αβ κτλ ;
- Πώς θα έχει την ψυχική διάθεση και την σωματική άνεση να πετύχει την άνοδο , αν έχει μια φορτωμένη ημέρα ;;
- Ποια τα εργαλεία του και τι χρειάζεται να θυσιάσει για να έχει τα αποτελέσματα τα οποία επιθυμεί ;;
Απαντήσεις...
Θα πρέπει καταρχήν να φτιάξει μία λίστα με τις προτεραιότητες των ασχολιών του , στον ελεύθερό του χρόνο. Αν πχ πηγαίνει γυμναστήριο-μαθαίνει κάποια ξένη γλώσσα-είναι λάτρης κινηματογράφου κτλ , θα πρέπει να τα καταγράψει και να τα διαβαθμίσει ανάλογα με την σπουδαιότητά τους. Επειδή όμως έχουμε πει πως αυτός ο άνθρωπος έχει ως βασικό στόχο την άνοδο και την ένωση με την Πηγή , τότε σαν Νο 1 θα το τοποθετήσει αυτό. Έτσι με αυτήν την λίστα θα μπορέσει τις υπόλοιπες ασχολίες του να τις ξεκαθαρίσει και να αποφεύγει διλήμματα όπως : " Να πάω γυμναστήριο ή Να παρακολουθήσω την Χ ταινία ;; "
Έτσι , με αυτόν τον εύκολο τρόπο θα γλιτώσει ορισμένο χρόνο από το να τον σπαταλάει βάζοντας ερωτηματικά στο ΤΙ να κάνει κατά την διάρκεια της ημέρας.
Η ψυχική διάθεση και η σωματική άνεση είναι κύριοι παράγοντες που έχουν το μυαλό μας σε εγρήγορση.Όταν υπάρχουν και οι δύο τότε τα αποτελέσματα στις αναζητήσεις μας είναι πιο γρήγορα και πιο καθαρά.Θα πρέπει δηλαδή να επιδιώκουμε να έχουμε πάντα θετικές σκέψεις και να κάνουμε τις εξωτερικές μας δουλειές με άνεση και χωρίς βιασύνες.Η κούραση του σώματος επηρεάζει και αυτή του πνεύματος.
Σαν ιδέα μπορεί κάποιος να μάθει να μην αγχώνεται και να είναι χαλαρός χωρίς να επηρεάζεται από εξωτερικούς παράγοντες και πιέσεις διαφόρων καταστάσεων.Το άγχος είναι εχθρός του εγκεφάλου.Το ίδιο και η κούραση.Θα πρέπει να τονίζουμε στον εαυτό μας ότι η ψυχική ηρεμία θα πρέπει να κατέχει τον "θρόνο" στον εγκέφαλό μας.
Αν ο άνθρωπος καταλάβει πως εν βρασμό ψυχής δεν λύνει σχεδόν ποτέ τα προβλήματά του , τότε θα έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα προόδου στο να καθαρίσει το μυαλό του από τις σκοτούρες και τις εξωτερικές πιέσεις.
Τα εργαλεία που μπορεί να χρειαστεί για έναν εύκολο προγραμματισμό ημέρας είναι ένα ημερολόγιο ή μία ατζέντα,όπου θα καταγράφει το τι θέλει να πετύχει και τι θέλει να κάνει κατά την διάρκεια της ημέρας.Μπορεί να είναι υπό την μορφή δύο στηλών. - ΣΤΟΧΟΙ - ΠΡΑΞΕΙΣ για παράδειγμα.
Έτσι θα υπενθυμίζει στον εαυτό του το τι χρειάζεται πραγματικά να κάνει χωρίς να αναλώνεται σε ασχολίες που δεν φέρνουν κάποιο αποτέλεσμα επιθυμητό.

Με όλους τους παραπάνω τρόπους ο άνθρωπος καταφέρνει να αρπάξει αρκετό χρόνο από το 24ωρο του,για να ασχοληθεί με το Πνεύμα.Με την κατάλληλη βοήθεια και από τον Οδηγό-Άγγελο του και τις συμβουλές του μπορεί να ανέβει πιο ήσυχα σε δυνάμεις , διότι το υλικό μέρος της ζωής του το έχει τακτοποιήσει και μπορεί τώρα πιο άνετα να συγκεντρωθεί εκεί που πραγματικά αξίζει.

Τέλος Α' Μέρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου