Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2011

Η Κλιμάκωση

Σε όλα τα θέματα υπάρχουν επίπεδα.
Πάντα είσαι ο αρχάριος , μετά από προσπάθεια γίνεσαι ο μέτριος και στο τέλος φτάνεις να είσαι κάπου ο εκπαιδευμένος και master.
Για να αποκτηθεί η γνώση σε κάποιο θέμα , θέλει υπομονή και επιμονή , και προγραμματισμός σε όλες τις πτυχές του θέματος.

Το θέμα το παρομοιάζουμε ως ένα "χταπόδι" όπου κάθε πλοκάμι είναι και μία πτυχή του.Επειδή εσύ θέλεις ολοκληρωμένη γνώση και σφαιρική θα πρέπει να περάσεις από όλα τα πλοκάμια-πτυχές εώς ώτου φτάσεις στον Πυρήνα του.
Σαν πρώτο βήμα θα αναλύσεις και θα κάνεις ένα οργανόγραμμα του θέματος , καταγράφοντας όλες τις κατηγορίες του και όλες τις οδούς προς την κατάκτησή του.Θα τακτοποιήσεις και θα ομαδοποιήσεις την κάθε πτυχή καταγράφοντας κάθε λεπτομέρειά της.
Έπειτα ξεκινάς να ξεκαθαρίζεις κάθε λεπτομέρεια-πτυχή και άπ-όψη του θέματος σιγά σιγά και σταθερά.Όταν θα γίνει αυτό το ξεκαθάρισμα των όψεων του θέματος τότε δημιουργείς την σφαιρική εικόνα και έχεις την άποψή σου.Αυτή η άποψη είναι η γνώση "Α". Εκεί ξεκινά η κλιμάκωση της γνώσης.

Όταν κάνουμε λόγο για κλιμάκωση ενός θέματος-γνώσης , ομιλούμε για μια σκάλα όπου πρέπει να οραματισθούμε πως κάθε σκαλί έχει και ένα γράμμα του αλφάβητου.
Όταν κάνεις την πρώτη άποψη "Α" είσαι στο πρώτο σκαλί.Ο άνθρωπος της Νέας Εγκεφαλικής Αρχής θα κάνει εργασία ανόδου όπως έχουμε πει.Αυτή η άνοδος είναι στην Σκάλα-Επίπεδα.Θα αρχίσει την πρακτική της θεωρίας-άποψης του θέματος στην καθημερινή του ζωή.Εκεί πρακτικά θα δεί και τα λάθη του και τις αλλαγές που χρειάζονται έτσι ώστε να βελτιώσει και να ανέβει σε δυνάμεις και νόηση.
Η πρακτική είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξελίξεις τον Νου.Το θέμα θα πρέπει να ερευνηθεί στην καθημερινότητά μας.Η θεωρία είναι το 25%.Η πρακτική άλλο 25%.Και η εξέλιξη το υπόλοιπο 50%.
Θα πρέπει να ξαναοργανωθείς και να ξεκινήσεις εξέλιξη της γνώσης "Α" με τα ίδια βήματα.
Όταν θα ολοκληρωθεί η εξέλιξη τότε είσαι στην άποψη-γνώση "Β". Εκεί ξαναγίνεται το ίδιο.Την θέτεις σε εφαρμογή.Έπειτα συνεχίζεται ο κύκλος μέχρι το Ω.

Να πούμε όμως ότι ανάμεσα στο Α-Β υπάρχουν μικροαλλαγές ή μικροεξελίξεις όπου γίνονται καθημερινά χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερη εργασία.Υποσυνείδητα δηλαδή.Εκείνες ονομάζονται από "α ως ω" Δηλαδή στην Ουσία υπάρχουν χιλιάδες εξελικτικά βήματα,ή μάλλον άπειρα.

Δηλαδή : Έχω μία άποψη "Α". Και κάνω αρχή για εξέλιξη.Κάθε πλοκάμι-πτυχή που εξελίσσω ονομάζεται "α" , "β" κτλ...Δηλαδή για να πάω από Α-Β , κάνω εργασία ως εξής.Αα - Αβ - Αγ - Αδ - Αε - Αστ κτλ.
Όταν φτάσω Αω τότε πάω Β. Ή εαν το θέμα είναι πολύ σημαντικό τότε κάνω νέα εξέλιξη της εξέλιξης. Και έτσι είμαι : Αωα Αωβ Αωγ Αωδ κ.ο.κ
Όταν φτάσω Β τότε συνεχίζω ξανά το ίδιο.Βα Ββ Βγ ή Βωα Βωβ κ.ο.κ.

Σκοπός :  Σκοπός σαν άνθρωποι είναι να φτάσουμε όσο βαθύτερα γίνεται προς την Πηγή.Ωω...ω δηλαδή.Σε κάθε θέμα.Αυτό συμβαίνει γιατί η Γνώση είναι Α-Ω.Όπως η Πηγή-Πυρήνας.
Τυχερός όποιος βάλει το Α-Ω στην ζωή του....
Εδώ η εργασία των Επιπέδων στο προφίλ του "facebook".Και το βίντεο στην "περιγραφή"
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.152659868128336.31330.100001529712824

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου