Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2011

Τα τεμνόμενα

Τα θέματα τέμνονται ! Όλα τους !

Κυριότερο αυτό του Καλού-Κακού.
Άνθρωπος ο οποίος κάνει Εγκεφαλική Αρχή και νέα είσοδο σε πνευματικό κόσμο πρέπει να ξεκαθαρίσει τις δύο έννοιες.Μεγάλο θέμα που απασχολεί πολλά έτη όλους τους ανθρώπους.
Στο τέλος όμως μπορούμε να δούμε τους πνευματικούς ή αυτούς που έχουν κάνει μεγάλα βήματα μπροστά να μην φοβούνται το κακό , και να το θεωρούν ως κομμάτι Συνόλου.
Πώς τέμνεις όμως αυτές τις δύο πλευρές.Πώς κάνει την ευθεία που στην μία πλευρά είναι το καλό και στην άλλη το κακό; Πώς κάνεις την ευθεία Χ ;

Αρχή ενωτικής εργασίας όλων των θεμάτων , σαν πλέγμα από σύρμα , ή σαν ιστό αράχνης.Αυτό ξεχωρίζει τον μέτριο από τον καλό και τον καλύτερο-μυημένο από τους καλούς.

Σαν Φυσικό αποτέλεσμα έχει δωθεί το να υπάρχουν άλλα θέματα που έχουν καλή-αγαθή φύση και άλλα τα οποία έχουν κακή-πονηρή.
Για μία ολοκληρωμένη γνώση και διάκριση των δύο νοημάτων χρειάζεται σωστή τοποθέτηση γνώσης , δηλαδή μια Φυσική Γνώση.Όπως είναι δηλαδή !

Πολλοί αναρωτιούνται γιατί να συμβαίνουν θέματα περίεργα σε αυτούς , όπως εμπειρίες φόβου , αρνητικά συναισθήματα , αρνητικά αποτελέσματα , ατυχίες , στραβομάρες.Λυγίζουν χωρίς να καταλάβουν το εξής απλό :

Ο Ενεργός Οδηγός-Πνεύμα σαν Δάσκαλος και σαν Σύμβουλος θα δώσει την Γνώση όπως είναι. Θα δώσει όπως γράψαμε πιο πάνω, Φυσική Γνώση.
Θα τοποθετηθεί το Θέμα από Αυτόν όπως ακριβώς υπάρχει ως Ιδέα.Δεν θα αλλοιώσει τίποτα.Μονάχα θα το προσαρμόσει και θα το τοποθετήσει σε μια κατάσταση για να γίνει "κατανοητό" από τον άνθρωπο και να το αντέξει.
Ο άνθρωπος της Νέας Εγκεφαλική αρχής , αυτός που έχει ενεργοποιημένο δεξί ημισφαίριο θα πρέπει να λάβει τις γνώσεις ως ώριμα φρούτα , βιολογικά , όπως είναι.
Δεν είναι τέλειος , περνάει σχολείο.Αυτό σημαίνει πως έχει ελλατώματα,και προσπαθεί να τα περιορίσει.Το πώς; Με tests.

Τest Οδηγού είναι η προσαρμοσμένη κατάσταση για ένα Θέμα δωσμένο από τον Οδηγό.
Απλό παράδειγμα :

Ο άνθρωπος έχει φοβίες , οι οποίες τον κρατούν πίσω πνευματικά και τον καθηλώνουν σε χαμηλά επίπεδα.
ΘΕΜΑ : Φόβος
ΛΥΣΗ : Ο Οδηγός θα τοποθετήσει το θέμα "φόβος" σε μία κατάσταση ως αυτό έχει από τη Φύση του.Δηλαδή σαν φόβο πάνω σε μία κατάσταση-test , το οποίο θα αντέχεται από τον άνθρωπο , για να δώσει εκείνος μάχη αποκαθήλωσης και αποτινάγματος των φόβων , και να κάνει νέα αρχή για επάνω.Όσο ο άνθρωπος δεν μπορεί να καταπατήσει εκείνο το θέμα,τόσο ο Οδηγός θα αλλάζει το test για να γίνει κατανοητό από τον άνθρωπο.Το θέμα "Φόβος" όμως μένει ως έχει από Φύση !!
Αλλοιωμένη γνώση από τους Οδηγούς δε θα πάρει κανείς !

Συμπέρασμα λοιπόν.
Μην βιαζόμαστε να δώσουμε ταυτότητα σε καμία κατάσταση , γιατί ακόμα και να έχει Φύση "κακού", στην Ουσία όλα είναι Φύση "καλού" , διότι γίνεται για αποκαθήλωση ελλατωμάτων και ολοκλήρωση γνώσεων-εφοδιών για πολλά θέματα.Η εστίαση πρέπει να γίνεται στο Θέμα και έπειτα στην κατάσταση , η οποία είναι προσαρμοσμένη στον μυημένο από τους Οδηγούς του.

Έρευνα Θέματος - Λογική - Σύνεση - Καλλιέργεια Αισθήματος Αγαθού-Δικαίου μέσα από όλα τα Θέματα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου